google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Σύσκεψη εκπαιδευτικών με Μερκούρη για θέματα Παιδείας

Σύσκεψη εκπαιδευτικών με Μερκούρη για θέματα Παιδείας

ΣΥΣΚΕΨΗ παρουσία του Αντιδημάρχου Παιδείας Γιάννη Μερκούρη πραγμαοτποιήθηκε στο Δημαρχείο Τριφυλίας παρουσία των εκπροσώπων συλλόγων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τριφυλίας, Διευθυντές σχολικών μονάδων αλλά και Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων προκειμένου να τεθούν τα προβλήματα που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα.
Αρχικά τέθηκε αναλυτικά το θέμα για τις επικείμενες καταργήσεις ή συγχωνεύσεις σχολείων που προωθεί το αρμόδιο υπουργείο το οποίο περιμένει προτάσεις από τους Προισταμένους εκπαίδευσης μέχρι τέλος του μήνα κάτι στο οποίο εμφανίζονται αντίθετοι οι εκπαιδευτικοί καθώς υπάρχει περίπτωση η Τριφυλία να μην ζητήσει μεταβολές σχολικών μονάδων μετά τα πολλά λουκέτα που έχουν επιβληθεί σε σχολεία. Πάντως τονίστηκε ότι 500 σχολεία πανελλαδικά θα πρέπει να συρικνωθούν άμεσα λόγω τρόικας και μνημονίου. Το δεύτερο θέμα που τέθηκε ήταν αυτό της μεταφοράς των μαθητών που παραμένει ακανθώδες. Καταγάφηκαν προβλήματα ιδίως σε ορεινές περιοχές καθώς οι εκπαιδευτικοί επέμειναν  ότι θα πρέπει οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί να αποπερατωθούν με την λήξη του σχολικού έτους προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η ταλαιπωρίατων μαθητών σε αυτές τις περιοχές.
Παράληλλα τέθηκε επί ταπητος το θέμα του πετρελαίου στις σχολικές αίθουσες δεδομένου ότι τα κονδύλια είναι ανεπαρκή για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες και οι εκπαιδευτικοί από την Β ΕΛΜΕ ζήτησαν να υπάρξει αύξηση πόρων για την Παιδεία καθώς η κατάσταση βρίσκεται πλέον σε οριακό επίπεδο. Τέλος οι διευθυντές σχολείων έθιξαν ορισμένα κτιριολογικά προβλήματα που εντοπίστηκαν σε σχολικές μονάδες...

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη