google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Παχιά λόγια Γιαννίτση για την αυτοδιοίκηση...

Παχιά λόγια Γιαννίτση για την αυτοδιοίκηση...

«Ως δημόσια πρόσωπα έχουμε χρέος να βοηθήσουμε τις αδύναμες πραγματικότητες που υπάρχουν γύρω μας, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να δώσουμε ξανά μια ελπίδα στα όσα η κοινωνία μας προσδοκά από εμάς, κι αυτά είναι πολλά και δύσκολα, αλλά εφικτά και επιτακτικά», τόνισε ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Τάσος Γιαννίτσης, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του ετήσιου Συνεδρίου της ΚΕΔΕ.
Μεταφέροντας το έντονο ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου, ο Υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε ότι αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία, είναι να μπορέσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση να αποτελέσει σημαντικό μοχλό στήριξης στην αγωνιώδη προσπάθεια που η κυβέρνηση, το πολιτικό σύστημα, οι τοπικές κοινωνίες, οι κοινωνικές ομάδες, όλοι μας ως υπεύθυνα άτομα, πρέπει σήμερα να καταβάλουμε. Ο κ. Τάσος Γιαννίτσης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο δίνει μια μακρά και θεμελιακή μάχη για τη χώρα. «Σήμερα και για κάποιες εβδομάδες θα κριθούν οι κόποι γενεών και όποια πρόοδος έχουμε κάνει ως κοινωνία τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες» τόνισε ο κ. Τάσος Γιαννίτσης.
Επεσήμανε ότι η γενικότερη εθνική μας πορεία συμπλέκεται με την πορεία της Αυτοδιοίκησης και η μια καθορίζει την άλλη.
Χαρακτήρισε επικίνδυνες ιδεολογίες, τόσο την αίσθηση που κυριαρχεί, πως όσα κι αν κάνουμε δεν βελτιώνουν τις προοπτικές μας, όσο και τη στάση δυνάμεων της κοινωνίας που δεν πιστεύουν ότι χρειάζεται να δοθεί αγώνας, που ποτέ δεν νοιάστηκαν για το εθνικό ή δημόσιο συμφέρον της χώρας, ή που απλώς καιροσκοπούν ή δειλιάζουν.
Ο Υπουργός Εσωτερικών επανέλαβε την ανάγκη η Τοπική Αυτοδιοίκηση να ανάγει τις κοινωνικές δράσεις σε ύψιστη προτεραιότητα.
Αναγνώρισε ότι σήμερα κανείς δεν έχει τις ιδανικές συνθήκες για να κάνει το έργο του. Όμως, τόνισε ο Υπουργός Εσωτερικών, η σημερινή κρίση δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά πολιτική, κρίση αξιών και κρίση κοινωνική.
Γι’ αυτό, όπως είπε, ο ρόλος που μπορεί να παίξει η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι πολύ σημαντικός και κάλεσε τους εκπροσώπους και τα στελέχη της να προχωρήσουν σε τολμηρές προσεγγίσεις σε νέα προβλήματα, να εμπνεύσουν τις τοπικές κοινωνίες να ενεργοποιηθούν με τρόπους που ως τώρα δεν είχαν χρειασθεί.
Ο κ. Τάσος Γιαννίτσης επανέλαβε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ζητώντας και από την ίδια να εμπιστευτεί τις δυνάμεις της.
Δεσμεύθηκε ότι η πολιτική ηγεσία και τα στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών, θα κάνουν ότι είναι δυνατόν για να βοηθήσουν, όπου είναι θεμιτό και εφικτό, τονίζοντας όμως ότι στις σημερινές συνθήκες δεν πρέπει να ανάγουμε το αίτημα σε μεμψιμοιρία ή σε πολεμική σημαία.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη