google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Αποχώρησε η μείζον αντιπολίτευση τορπιλίζοντας την συνεδρίαση του Δ.Σ.

Αποχώρησε η μείζον αντιπολίτευση τορπιλίζοντας την συνεδρίαση του Δ.Σ.

Το πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη αφορούσε την Εκλογή δυο (2) δημοτικών συμβούλων των παρατάξεων της μειοψηφίας ως μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου, στις περιπτώσεις που αυτή επιλαμβάνεται ως συλλογικό πειθαρχικό όργανο, καθώς και στη διαδικασία απόσπασης υπαλλήλων. Τέθηκαν οι κ. Κατσαρύρης και Σερέτης.
Μεγάλη συζήτηση έγινε για την Ψήφιση Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) Δήμου Τριφυλίας με εισηγήσεις όπου η αντιπολίτευση απείλησε να αποχωρήσει καθώς τέθηκε θέμα κατάθεσης υπαλλήλου που συμμετείχε στην επιτροπή για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ ο Δήμαρχος διεμύνησε ότι το Σώμα είναι κυρίαρχο όργανο αποφάσεων και τήρησης διαδικασίας εκτιμώντας ότι υπαγόρευση διαδικασίας δεν είναι αποδεκτή καταγγέλοντας την συμπεριφορά της αντιπολίτευσης. Ξεκαθάρισε ότι διακυβεύονται σοβαρά θέματα για το Δήμο όπως η διαχιεριστική του επάρκεια και η αναβολή του είναι αδικαιολόγητη καθώς η Δημοτική αρχή έχει κατηγορηθεί ότι άργησε να φέρει το θέμα ενώ η μείζον αντιπολίτευση τορπίλισε τον διάλογο και δεν μπορεί να θέτει θέμα διαδικασίας λειτουργίας του Σώματος περιφρουροώντας θεσμικά όργανα. Τελικά η αντιπολίτευση αποχώρησε χωρίς καν να θέσει θέμα αναβολής του θέματος, ενώ ο κ. Σωτηρόπουλος είπε ότι θίχθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι και αποχωρεί διαμαρτυρόμενος. Αναβολή ζήτησε ο κ. Κουκούμης ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ενώ ο κ. Καλκαβούρας εξέφρασε την λύπη του για την αποχώρηση της αντιπολίτευσης στην οποία δεν στερήθηκε ο λόγος. Τελικά παρών δήλωσε ο κ. Κουκούμης με κατάθεση γραπτώς των προτάσεών του. Εισήγηση για το θέμα έκανε ο Αντιδήμαρχος κ. Ανδρινόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο της επιτροπής από τον Μάιο του 2011 η οποία ολοκλήρωσε το πόρισμά της με ένα σχέδιο το οποίο συμβαδίζει με τις απόψεις της επιτροπής και στόχο την πυοβοήθηση του Δήμου στη διαχείριση τοπικών θεμάτων με έμφαση την εξυπηρέτηση του πολίτη και ανάπτυξη σε κάθε ενότητα. Στο προγραμματισμό έργων, στη στήριξη νέων έργων, αλλά και τις οργανικές θέσεις αναφέρθηκε ο κ. Ανδρινόπουλος αναλύοντας του στόχους του σχεδίου για δημιουργία αποκεντρωμένων υπηρεσιών προς την εξυπηρέτηση του πολίτη και την λήψη αποφάσεων σε συλλογικό επίπεδο. Ο κ. Κόλλιας είπε ότι έχει αρμονική συνεργασία με τους υπαλλήλους όμως υπάρχου διακριτοί ρόλοι και η ευθύνη άσκησης ρόλου ανήκει στα όργανα του Δήμου, ενώ μίλησε για υποκριτική συμπεριφοράς της αντιπολίτευσης όταν ετέθη θέμα καθυστέρησης σύνταξης του οργανισμού. Η κα Πανουσιοπούλου μίλησε για οργανισμό αιχμής με 7 Διευθύνσεις που θα στελεχωθούν από ικανούς υπαλλήλους ενώ ο κ. Μερκούρης επέκρινε τη στάση της αντιπολίτευσης θεωρώντας ότι η στελέχωση των υπηρεσιών αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα. Το θέμα εγκρίθηκε με την θετική ψήφο όλων των συμβούλων της πλειοψηφίας που ήταν παρών κατά πλειοψηφία.
Η ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΗΣ ΣΑΤΑ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ
Για την Κατανομή 4ης δόσης ΣΑΤΑ, έτους 2011 σε διάφορα έργα του Δήμου μας ο Αντιδήμαρχος Σαμπαζιώτης μίλησε για κατανομή των 400.000 ευρώ αναλογικά με βάση τον πληθυσμό των ενοτήτων ενώ έχουν κατατεθεί προτάσεις προς τους Αντιδημάρχους για την κατανομή των έργων όπου στη Κυπαρισσία υπάρχει μελέτη για αποκατάσταση των δρόμων της πόλης με επισκευή ασφαλτικών σε κεντρικούς δρόμους με γενναίες παρεμβάσεις, ο Αετός για εξόφληση οφειλών όπως και στην Αυλώνα, ενώ για τα Φιλιατρά προβλέπονται αντικαταστάσεις στις συνδέσεις δικτύου ύδρευσης και στους Γαργαλιάνους με κατανομή σε μικρά έργα. Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Φωτό από το www.kyparissianews.com

1 Σχόλια

Νεότερη Παλαιότερη