google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Μεταφορά μαθητών, Κολυμβητήριο και οικονομικά του Δήμου Τριφυλίας τέθηκαν στο οικείο Δ.Σ.

Μεταφορά μαθητών, Κολυμβητήριο και οικονομικά του Δήμου Τριφυλίας τέθηκαν στο οικείο Δ.Σ.

ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ θέματα τέθηκαν στο Δ.Σ Τριφυλίας στα εκτός ημερήσιας ζητήματα για τα οποία η αντιπολίτευση εξέφρασε την άποψη ότι θα ήταν καλύτερο να έρχονται προς συζήτηση σε ημερήσια διάταξη σε τακτικές ή έκτακτες συνεδριάσεις του Σώματος. Ετσι εγκρίθηκε το θέμα.
Ο Δήμαρχος κ. Κόλλιας αναφέρθηκε στις επιστολές του Μητροπολίτη Τριφυλίας- Ολυμπίας για την εορτή του Σταυρού και την διεξαγωγή της εκδήλωσης της 25ης Μαρτίου όπου θα γίνει διαβούλευση μεταξύ των δημοτικών συμβούλων της πόλης και του τοπικού συμβουλίου. Ενημέρωσε επίσης για την συγκρότηση ομάδα της Δ.Ε.Υ.Α με συντονιστή τον κ. Γιάννη Αδρκατά και δημοτικούς συμβούλους για την προετοιμασία εισήγησης εντος 2 μηνών για την σύσταση νέας Δημοτικής επιχείρησης που θα καλύπτει όλη την Τριφυλία. Επίσης έθεσε το θέμα της μεταφοράς των μαθητών με προκήρυξη από 30/8 λέγοντας ότι υφίσταται πρόβλημα με χρήματα που έχει υποσχεθεί το υπουργείο ότι θα αποδθούν και ο Δήμος έλαβε προσφορές απο καταστήματα για τις φωτοτυπίες σχολικών βιβλίων. Εθεσε θέματα επαφής με διευθυντές σχολικών μονάδων όπως το πρόβλημα με το υπόστεγο στο Γυμνάσιο Κυπαρισσίας που έχει παραπεμφθεί στις καλένδες αλλά και το θέμα με τουαλέτες σε σχολεία των Γαργαλιάνων. Τέλος είπε ότι θα υπάρξει Ολομέλεια των Προέδρων τοπικών κοινοτήτων την επόμενη εβδομάδα για να εκφραστούν τα προβλήματα που απασχολούν την περιφέρεια και να γίνει δημιουργικός διάλογος.
Για την ΠΕΔ είπε ότι τα προβλήματα είναι κοινά οπότε χρειάζεται πολιτική βούληση όπου στο προσεχές διάστημα θα τεθεί το θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων που ταλανίζει την περιοχή. Για τα οικονομικά προβλήματα του Δήμου υπογράμμισε ότι μετά τις κατασχέσεις και τα προβλήματα που πορεύεται ο Δήμος τώρα βρίσκεται σε τελικη φάση ανασυγκρότησης η οικονομική υπηρεσία του Δήμου για την είσρπαξη εσόδων εκτιμώντας ότι το θέμα αυτό δεν τίθεται σε καμία προσωπική, πολιτική ή άλλα διάσταση από την στιγμή που δεν αυξάνονται τα δημοτικά τέλη και ζητούμε την κατανόηση των επαγγελματιών τουλάχιστον να εισπραχθούν τα οφειλόμενα ποσά θεωρώντας ότι το θέμα δεν χρειάζεται σπεκουλάρισμα με στοχο μόνο να κινηθεί σωστά ο Δήμος.
ΣΕ ΟΡΙΑΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ
Για το Κολυμβητήριο Κυπαρισσίας είπε ότι είναι ένα ζήτημα για την λειτουργία του τον χειμώνα καθώς το κόστος εκτοξεύεται στις 100.000 ευρώ αναζητώντας μια φόρμουλα ώστε όταν το θέμα τεθεί στην κοινωνία να υπάρξει σαφής απάντηση αφού είναι χρήσιμο αλλά στη δεδομένη συγκυρία ο Δήμος εμφανίζει μια μεγάλη αδυναμία για τα έξοδα που καταλογίζονται.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη