google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Επιτροπή Αγώνα για το Νοσοκομείο με επαγρύπνηση

Επιτροπή Αγώνα για το Νοσοκομείο με επαγρύπνηση

ΤΗΝ σύσταση Επιτροπή Αγώνα για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας αποφάσισε το διευρυμένο Δ.Σ. Τριφυλίας σε μια μαραθώνια συνεδρίαση η οποια εμπλουτίστηκε απο προτάσεις όλων των φορέων του τόπου μας καθώς ο Δήμαρχος Τριφυλίας αρχικά αναφέρθηκε στο ιστορικό επαφών με το υπουργέιο απο την 1 Ιουνίου αλλά και τις προτάσεις προς την 6η ΔΥΠΕ με αφορμή την πρόταση για ενοποιήσεις Νοσοκομείων.
Επίσης εστίασε στην απαλοιφή ενός κειμένου απο την ιστοσελίδα της διαβούλευσης εννοώντας όμως οτι "δεν μπορούμε να είμαστς ήσυχοι και θα έχουμε ορθάνοιχτα μάτια για να δούμε πως τελικά οι αρμόδιοι εννοούν την διαβούλευση". Αμέσως μετά είχαμε μια πολιτική κόντρα μεταξύ προεδρείου και του κ. Πετρόπουλου απο την μειοψηφία που ζήτησε και τελικά μετά απο εξηγήσεις να διαβαστεί η επιστολη του κ. Κουσελά για το φλέγον αυτό θέμα με την παρατήρηση απο το Προεδρείο ότι η τελική πρότασή του μάλλον δεν ελήφθη υποψη απο το υπουργείο. Ωστόσο υπήρξε πλήρη ανάλυση για τη διατήρηση του τοπικού νοσοκομείου.
Ο Διοικητής του Ιδρύματος κ. Πάνος Μπόζος ανέλυσε τις θέσεις υποστηρίζοντας ότι "Καλλικράτης στην υγεια δεν μπορεί να υλοποιηθεί γιατί θα έχει καταστροφικές συνέπειες" με αναφορά στην εγγύτητα του ιδρύματος με γειτονικούς υγειονομικούς σχηματισμούς, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι με τις μεθοδεύσεις αυτές κινδυνεύει να χαρακτηριστεί ιδιωτική η υγεία σε λίγα χρόνια. Διαβάζοντας την διαθήκη Αλεξόπουλου απο το 1948 ως σήμερα ζήτησε απο όλους κοινή συστράτευση λέγοντας ότι κάθε ευρώ που μπαίνει στο Νοσοκομείο αξιοποιείται με θρυσκευτική ευλάβεια....
Ο συντονιστής του Κέντρου Υγείας Γαργαλιάνων Παν. Κατσίβελας πρόσθεσε ότι η ύπαρξη πολλών Κέντρων Υγείας βοηθά ένα ισχυρό Νοσοκομείο καθώς δεν μπορεί η Τριφυλία να αποτελεσει τον Αρμαγεδώννα του πολιτικού συστήματος και συρίκνωσης των πόρων ενώ τάχθηκε κατά της πρότασης για κατάργησης της Διοίκησης καλύπτοντας τον υγειονομικό χάρτη της Δυτικής Μεσσηνίας με παροχή ανάπτυξης προς τον ίδιο τον πολίτη.
Η Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Δήμητρα Νικολοπούλου ζήτησε να παραμείνει το νοσοκομείο ως έχει με αυτόνομη ισχυρή λειτουργία γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα αποτελέσει υποχείριο των ορέξεων της διοίκησης της Καλαμάτας, ενώ η Προισταμένη του ιδρύματος κα Αλεξοπούλου ζήτησε να υπάρξει επαγρύπνηση αναλύοντας ότι σκόπιμα δεν γίνεται αναφορά στην συνδιοίκηση που θα αποτελέσει ταφόπλακα για τον τόπου.. Παράλληλα την αναγκαιότητα του Νοσοκομείου στήριξε η Πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων κα Χριστοδούλου και φορείς οι οποίοι τοποθετήθηκαν για το φλέγον θέμα ενώ θέση πήραν και οι Αντιδήμαρχοι της Κυπαρισσίας...

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη