google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Με κατάνυξη και πλήθος πιστών η περιφορά των Επιταφίων

Με κατάνυξη και πλήθος πιστών η περιφορά των Επιταφίων



ΜΕ θρησκευτική κατάνυξη και παρουσία κατά γενική ομολογία χιλιάδων επισκεπτών που κατακλύζουν ήδη την περιοχή μας κορυφώθηκε το Θείο Δράμα με την περιφορά του Επιταφίου απο τους 4 ιστορικούς ιερούς Ναούς της 'Αρκαδιάς' οι οποίοι τα παλιότερα χρόνια προτούν επεκταθει το πολεοδομικό συγκρότημα της πόλης, ενώνοντας σε ένα κοινό σημείο κοντά στην δρόμο της κόντρας.
Αυτή την φορά η συμμετοχή των πιστών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο καθώς στις 9.30 ξεκίνησε ο Επιτάφιος της Ευαγγελίστριας που διανυσε μια απόσταση 2 χιλιομέτρων απο την περιοχή Αποβάθρας μέχρι την κεντρική πλατεία και επιστρφή μέσα απο την συνήθη διαδρομή και γύρω στις 10.00 ο Επιτάφιος απο το Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου με την συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής με κοινό σημείο συνάντησης την κεντρική πλατεία.
ΜΗΝΥΜΑ ΜΕ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΙΕΡΑΡΧΗ....
Εκει το μήνυμα του Μητροπολίτου Τριφυλίας- Ολυμπιας κ .Χρυσοστόμου συγκίνησε το χριστεπώνυμο πλήρωμα παραλληλίζοντας την σημασία του τιμίου ξύλου. Απο τον Παράδεισο όπως είπε εκδιώχθηκε ο Αδάμ για το προπατορικό αμάρτημα απο ξύλο που έφερε τον απαγορευμένο καρπό και απο το ξύλο λυτρώθηκε ο Ανθρωπος με την Σταύρωση του Κυρίου για να ξεπλύνει τις αμαρτίες του κόσμου. Η κατανυκτική ατμόσφαιρα διατηρήθηκε μέχρι την Απόλυση για να ακολουθήσει το πρωί του μεγάλου Σαββάτου η Λειτουργία και η Θεία Κοινωνία. Στις εκδηλώσεις έδωσαν πάντως με την συνήθη κατάνυξη και οι πολιτικοί ταγοί του τόπου διακρίνοντας μεταξύ άλλων τον βουλευτή κ. Οδυσσέα Βουδούρη με την οικογένειά του, οι Αντιδήμαρχοι κ .Τσίγγανος και Σαμπαζιώτης, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Μπακούρος, η Πολιτευτής κ. Μπέσσυ Πλέτσα και πλήθος κόσμου....

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη