Επαφές με ουσία της Ενωσης Ξενοδόχων με τον υπουργό Πολιτισμού

Στη συνάντηση που είχε την Δευτέρα, 18 Απριλίου, στην Τρίπολη ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ Παύλος Γερουλάνος με τους τουριστικούς φορείς της Περιφέρειας Πελοποννήσου, παραβρέθηκε και εκπρόσωπος της Ενωσης Ξενοδόχων & Ιδ. Τουριστικών καταλύμάτων Τριφυλίας και συγκεκριμένα η πρόεδρος κα Γεωργία Ιω. Χριστοδούλου η οποία έκανε λόγο για την ανάγκη να συσταθει το συντομότερο δυνατο ο ενιαίος οργανισμός διαχείρησης του Τουριστικού προιόντος στην Πελοπόννησου αλλα και υποοργανισμοί διαδημοτικής συνεργασίας που θα μελετούν την ταυτότητα και ιδιαιτερότητα του κάθε νομου.
Εκανε λόγο για ορισμένα προβλήματα στο νομό,όπως το ωράριο στους αρχαιολογικούς χώρους (ανάκτορο Νέστορος,), επίσης την ανυπαρξία φύλακα (Περιστεριά), την ελλειψη σήμανσης με λατινικους χαρακτήρες στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαιας Μεσσήνης αλλα και την διαφορερικότητα του του ονόματος της (ως αρχαια Ιθωμη ) σε πολλά σημεια,κατι που προκαλει συγχυση στους επισκέπτες, την δυσκολία πρόσβασης σε σημεια εναλλακτικού ενδαφέροντος (Νεδα) , σημειώνοντας και σχολιάζοντας την τοποθέτηση του υπουργού για "Τουρισμό εμπειριών¨, οτι όλα αυτα αποτελούν τραυματικές εμπειρίες για τον επισκέτη και χρήζουν επίλυσης . Τέλος υπογράμμισε την ανάγκη να εμπλουτιστει αμεσα το περιεχόμενο της επισημης ιστοσελίδας του Υπουργειου (visitgreece.gr), όσον αφορά στο νομο Μεσσηνίας και και σε όλους τους νομους της Πελοποννησου.
Την ίδια ωρα συνεχίζονται οι προσπάθειες της Ενωσης για προβολή της Τριφυλίας αλλα και ολόκληρης της Μεσσηνίας . Στην πρώτη εκπομπή της τηλεοπτικού προγράμματος "Μενουμε Ελλάδα", έγιναν πολλές αναφορές στην Τριφυλία και τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν και άλλες. Η πρόεδρος θα εμφανίζεται μεσω skype στην εκπομπή σε εβομαδιαια βάση και θα πληροφορεί τους τηλεθεατές γαι σημεια ενδιαφέροντος , εκδηλώσεις ,εορτες αλλα και προσφορές διαμονής στην ευρυτερη περιοχή. Γι αυτο το λόγο καλούμε όλους οσοι εχουν να προτεινουν κατι (εκδήλωση, εορτή αξιοθέτο κλπ) που μπορει να προκαλέσει το ενδιαφέρον στους τηλεθεατες να επισκεφθούν τον νομό να επικοινωνήσουν μαζί μας
τηλ επικοιν. 2761024411, 6948252848
Share on Google Plus

About kyparissiotis