google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Οι δράσεις του Leader plus αναλύθηκαν σε ημερίδα στο Δημαρχείο

Οι δράσεις του Leader plus αναλύθηκαν σε ημερίδα στο Δημαρχείο

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για τα νέα προγράμματα leader διεξήχθη στο Δημαρχείο Κυπαρισσίας απο την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας με έμφαση στους 2 βασικούς άξονες του προγράμματος με τον διακριτικό τίτλο 'Η Ζωή στο Μεσσηνιακό Ελαιώνα' και τον πυλώνα ανάπτυξης 'Ποιότητα ζωής στις αγροτικές περιοχές και διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας' παρουσία επιχειρηματιών αγροτών που ασχολούνται με το αντικείμενο. Το πρόγραμμα στο Δήμο Τριφυλίας αφροά την περιοχή Κυπαρισσία με τα διαμερίσματα Αρμενιών, Ραχών, Σπηλιάς, Φαρακλάδας και οι εκτός σχεδίου περιοχές, τις περιφέρειες των Φιλιατρών, Γαργαλιάνων, Αυλώνος και της κοινότητας Τριπύλας.
Την ενημέρωση στο κοινό έκανε αρχικά ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Χρήστος Ριζάς και ο κ. Γ. Σπαρτιάνος, ενώ το παρών εκτός απο το Δήμαρχο Κυπαρισσίας έδωσαν ο Αντιδήμαρχος κ. Γρηγόρης Γκότσης και η Πρόεδρος του οικείου ΔΣ. κα Γιάννα Κωνσταντέλου. Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Σαμπαζιώτης στο χαιρετισμό του τόνισε ότι "δημιουργούνται νέα δεδομένα για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας και αποτελεί χρήσιμο αναπτυξιακό εργαλείο τόσο το Leader όσο και τα Ολοκληρωμένα προγράμματα αγροτικού χώρου" για να προσθέσει ότι "πρέπει να δούμε τους ενδιαφερόμενους και να τους στηρίξουμε, τις δράσεις και τα ποσοστά συμμετοχής που είναι ομολογουμένως αρκετά σημαντικά".
Ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Ριζάς υποστήριξε ότι "για πρώτη φορά το πρόγραμμα θα λάβει σάρκα και οστά σε διευρυμένη κλίμακα καθώς παλιότερα είχε εφαρμοστεί μόνο στους Γαργαλιάνους και το Δ. Λεύκτρου καθώς η χρηματοδότηση απο πόρους της Ε.Ε. αγγίζει το 755 ενώ απο εθνικούς πορους το υπόλοιπο ποσοστό ενώ το ποσοστό που αναλογεί στη Μεσσηνία αγγίζει τα 11 εκ. Ευρώ" για να συμπληρώσει ότι "για να φτάσουμε σε ομάδες διαχείρισης η μελέτη που υποβλήθηκε απο το Νομο μας με με τίτλο 'Η Ζωή στο Μεσσηνιακό ελαιώνα' επιλέχτηκε ως ολοκληρωμένη και πήρε την 6η θέση ανάμεσα σε 41 προτάσεις απο όλη την Ελλάδα που υποβλήθηκαν στο υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης".
Ακολούθως εξήρε τη σημαντική συμβολή στην υλοποίηση του Leader του Νομάρχη κ. Δράκου επισημαίνοντας ότι ' ο στόχος είναι μέσα απο διαβουλεύσεις που έγιναν απευθείας με το λαό να εφαρμοστεί άμεσα το πρόγραμμα καθώς το Leader αφορά περισσότερο παραλιακούς Δήμους με αναπτυξιακή πορεία ενώ τα ΟΠΑΑΧ αφορούν περισσότερο την ενδοχώρα του Νομού μας'. Κατέληξε λέγοντας ότι απώτερος στόχος του προγράμματος είναι να συγκρατηθεί ο πληθυσμος στην ύπαιθρο, στην ανάταξη της οικονομικής ζωής και προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και να συμβάλλει στην αύξησητου αγροτικού εισοδήματος με συμπληρωματικό τρόπο. Ακολούθως αναλύθηκαν οι δράσεις του προγράμματος απο τους μελετητές και απαντήθηκαν ερωτήσεις απο το κοινό.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη