google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Εργα στο ΕΣΠΑ προετοιμάζει ο Δήμος Κυπαρισσίας

Εργα στο ΕΣΠΑ προετοιμάζει ο Δήμος Κυπαρισσίας

Δυο έργα ετοιμάζει να προτείνει για ένταξη και χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Περιβάλλοντος ο Δήμος Κυπαρισσίας. Τα έργα αυτά αφορούν δύο διαφορετικές προκηρύξεις και έχουν να κάνουν με την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στην Κυπαρισσία και την κατασκευή δικτύων αποχέτευσης που θα συνδεθούν με το βιολογικό καθαρισμό στα δημοτικά διαμερίσματα Αρμενιών, Στασιού, Ξηροκάμπου και στον οικισμό Ροντακίου.
Το πρόγραμμα είναι ο άξονας προτεραιότητας 08 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής Πελοποννήσου», με κωδικό προτεραιότητας 45: «Διαχείριση και διανομή ύδατος (πόσιμο νερό)» και κωδικό προτεραιότητας 46: «Επεξεργασία ύδατος (λύματα)». Για τα δύο αυτά έργα ο δήμαρχος Γιώργος Σαμπαζιώτης μας είπε: «Είχαμε σύσκεψη με τον επιστημονικό συνεργάτη της ΔΕΥΑΚΥ τον Παναγιώτη Γαρατζιώτη όσον αφορά το θέμα της κατάθεσης στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ δύο προτάσεων για τα έργα.
Το πρώτο αφορά την αλλαγή του δικτύου ύδρευσης στην Κυπαρισσία. Η μελέτη έχει ήδη
φτιαχτεί στο παρελθόν, είναι αξίας περίπου 1,5 εκ. ευρώ και η οποία χρειάζεται επικαιροποίη- ση, να συνταχθεί τεχνικό δελτίο ώστε να κατατεθεί στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Το δεύτερο είναι μια μελέτη που έχει ξεκινήσει και αφορά την δικτύωση των Αρμενιών, Στασιού, Ξηροκάμπου και Ροντακίου προς το βιολογικό καθαρισμό. Το πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι η διαχειριστική επάρκεια του δήμου για τα συγκεκριμένα ΕΣΠΑ. Αυτή μπορεί να εξασφαλιστεί με την συμμετοχή μας σε μια εταιρεία που έχει πάρει την διαχειριστική επάρκεια. Ετσι θα ξεπεράσουμε και το πρόβλημα αυτό. Πλέον περιμένουμε να ολοκληρωθεί και η δεύτερη μελέτη για να τις καταθέσουμε το συντομότερο δυνατό στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη