google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Λαμπρή μέρα για την Σπηλιά τα εγκαίνια του Ι.Ν. Οσίου Εφραίμ Ν. Μάκρης

Λαμπρή μέρα για την Σπηλιά τα εγκαίνια του Ι.Ν. Οσίου Εφραίμ Ν. Μάκρης

ΛΕΝΕ ότι όταν ιδρύεται ένας Ιερός Ναός κλείνει αποτελεί πνευματικό γεγονός και δημιουργεί θετική ενέργεια στο τόπο που τελούνται τα μυστήρια της Ορθόδοξης Πίστεως. Αυτό είναι αλήθεια να συμπεράνουμε απο την λαμπρότητα των εγκαινιών αλλά και την κοσμοσσυροή στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο όμορφο Δημοτικό διαμέρισμα Σπηλιάς Κυπαρισσίας.
Ο λόγος για το νέο Ιερό Ναό του Οσίου Εφραίμ Νέας Μάκρης που εδρεύει στην βόρεια πλευρά του χωριού και τίμησαν οι φορείς του τόπου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Τριφυλίας- Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου, του Δημάρχου Γιώργου Σαμπαζιώτη, των Αντιδημάρχων Γρηγόρη Γκότση και Παν. Φωτεινόπουλου, της Προέδρου του Δ.Σ. κα Γιάννας Κωνσταντέλου που κατάγεται απο το Δ.Δ. αλλά και των δωρητών του Ναού για τους οποίους αξίζει ιδίατερη μνεία.
Το γραφικό εκκλησάκι που αποτελεί μια πνευματική όαση στην περιοχή θεμελιώθηκε σε οικόπεδο που παραχώρησε ο Πρόεδρος του Τ.Δ. και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚΥ κ. Παναγιώτης Γυφτάκης και κτίστηκε με δαπάνες της οικογένειας του πατρός Ιωάννη Πουλόπουλου που συνέβαλε τα μέγιστα για την ιδέα αυτή όπως στην φωτογραφία που δημοσιεύουμε. Κατά την τελετή των εγκαινιών πληροφορηθήκαμε ότι ο όσιος Εφραίμ θα εορτάζει κάθε χρόνο στις 5 Μαίου ενώ στους επισκέπτες που παρακολούθησαν την τελετή προσφέρθηκε άρτος, η εικόνα του Οσίου, ένα βιβλιαράκι με την βιογραφία του και όχι μόνο. Η θεμελίωση του Ναού ας αποτελέσει το έναυσμα να αποτελούν τόπο προσευχής και πνευματικής αναγέννησης για όλους.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη