google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Γέφυρα στην Δ Προγραμματική Περίοδο το έργο του Βιολογικού καθαρισμού

Γέφυρα στην Δ Προγραμματική Περίοδο το έργο του Βιολογικού καθαρισμού

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με τον υπεύθυνο της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου είχε σήμερα ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας κ. Γιώργος Σαμπαζιώτης με αντικείμενο την πορεια του βιολογικού Καθαρισμού που έχει εξασφαλισμένη ροή χρηματοδότησης απο την Δ Προγραμματική περίοδο καθώς θα λειτουργεί ως γέφυρα με τα έργα του 3ου Πακέτου Στήριξης εκφράζοντας συνοπτικά την εκτίμησή του ότι πλέον το έργο έχει ομαλή ροή αποπεράτωσης στα συγκεκριμέαν χρονοδιαγράμματα.
Πιο αναλυτικά ο κ. Σαμπαζιώτης τόνισε ότι "η συνάντηση αφορούσε Δήμους που έχουν γέφυρα με το 3ο Κ.Π.Σ. όπως οι Δήμοι Γυθείου, Νέστορος και Κυπαρισσίας, όπου προέκυψε ότι οι ενέργειες που καταβάλλει η Διαχειριστική αρχή Περιφέρειας θα υλοποιούνται εφεξής απο την Διαχειριστική αρχή του υπουργείου Οικονομικών και αυτή είναι η μόνη διαφορά με την παρακολούθηση του έργου και την υλοποίησή του' για να προσθέσει ότι 'δεν αλλάζει τίποτα σε ότι αφορά την κατασκευή του έργου και ισχύει ότι ίσχυε μέχρι σήμερα με το νέο καθεστώς όπου ουσιαστικά την διαχειριστική επάρκεια για τον Δήμο θα την χορηγήσει η αρμόδια αρχή του υπουργείου Οικονομικών και όχι της Περιφέρειας όπως γινόταν μέχρι σήμερα' για να εκτιμήσει ότι 'οπότε απο την πλευρά του Δήμου είμαστε καθολα έτοιμοι και αναμένουμε την τοποθέτηση Προισταμένων που θα ορίσει το υπουργείο και όπως μάθαμε δεν θα υπάρξει καμία καθυστέρηση στις πληρωμές' για να υπογραμμίσει ότι 'πλέον περιμένουμε τέλος Φεβρουαρίου να προκηρυχθεί το Μέτρο της Δ' Περιόδου στον αέρα για πρόσκληση όπου απλά θα επαναυποβληθεί ο σχετικός φάκελλος εκ νέου με τις ίδιες τιμές και δικαιολογητικά χωρις να υπάρξει πουθενά τροποποίηση'.
Κατέληξε λέγοντας ότι "τυπικά οι εγκρίσεις για την επάρκεια του έργου θα παρέχονται απο την αρμόδια Αρχή του υπουργείου Οικονομικών και ρωτήσαμε πότε να αναμένουμε χρηματοδοτήσεις όπου λάβαμε την απάντηση ότι αρχές Μαρτίου θα υπάρχει ροή κονδυλίων' για να συμπεράνει ότι 'είναι θετικό το γεγονός ότι στην ουσία δεν αλλάζει κάτι για τον Βιολογικό καθαρισμό παρά μόνο η διαχείριση απο την αρμόδια αρχή η οποία θεωρώ ότι είναι σημαντικό γεγονός για εμάς'. Εκτίμησε ότι η Διαχειριστική Επιτροπή διαθέτει την κατάλληλη εμπειρία ώστε να επιλύσει προβλήματα που θα εμφανιστούν ενδεχομένων στην πορεία.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη