google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Παρουσιάστηκε η διαδραστική Ηλεκτρονική Διαδημοτική Πύλη για τους πολίτες

Παρουσιάστηκε η διαδραστική Ηλεκτρονική Διαδημοτική Πύλη για τους πολίτες

ΜΕΓΑΛΟ ενδιαφέρον παρουσίασε η Ημερίδα με θέμα 'Ηλεκτρονική διακυβέρνηση μια πρόσκληση- πρόκληση για τους Δήμους'. Η ενημερωτική ημερίδα ήταν πετυχημένη και έγινε στην αίθουσα του οικείου Δημοτικού Συμβουλίου χθες Πέμπτη από τις 6 μέχρι τις 9 το βράδυ και διοργανώθηκε στα πλαίσια του έργου 'Σύστημα Ηλεκτρονικής Διαδημοτικής Εξυπηρέτησης πολιτών του Δήμου Κυπαρισσίας' καθώς ολοκληρώνεται η τελική φάση του προγράμματος για την εξυπηρέτηση των δημοτών στους Δήμους Κυπαρισσίας, Είρας, Δωρίου, Αετού, Τριπύλας και θα αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο για τους δημότες των περιοχών αυτών, τους επισκέπτες από όλο τον κόσμο, όσο και για την ίδια την αυτοδιοίκηση.
Ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας κ. Γιώργος Σαμπαζιώτης αναφέρθηκε στο εγχείρημα και την πρώτη παρουσίαση του προγράμματος καθώς θα ακολουθήσει μια ακόμα για το ευρύ κοινό σε ανοικτό χώρο, αλλά και τα πλεονεκτήματα για το διαδραστικό ηλεκτρονικό πόρταλ που αποτελεί Πύλη εξυπηρέτησης για τον πολίτη. Επισήμανε ότι 'ο Δήμος μαζί με τους υπόλοιπους θα παρέχει διαδραστικές πληροφορίες τόσο on line με την βοήθεια της ευρυζωνικότητας όσο και in time δηλαδή σε πραγματικό χρόνο για την ουσιαστική διεπαφή πολίτη και υπηρεσιών' ενώ σημείωσε ότι σταδιακά καλύπτονται όλες οι δραστηριότητες από έκδοση πιστοποιητικών, διάφορων δικαιολογητικών και Δημοτολόγιο μέχρι και υποβολή προτάσεων, συμμετοχή σε δημοψηφίσματα, δημιουργία χώρου συζητήσεων (chat room) και μαζί με μιά σειρά άλλων υπηρεσιών.

Ο υπεύθυνος για το πρόγραμμα στο Δήμο Κυπαρισσίας κ. Κώστας Κωνσταντόπουλος ανέλυσε τις προτεραιότητες του σχεδιασμού για την παροχή των διαδημοτικών έργων σε επίπεδο τεχνολογίας αλλά και την αξιοποίηση του ευρυζωνικού δικτύου μεταξύ των υπηρεσιών και την παροχή του στους πολίτες σε δεύτερη φάση.
Ο Καθηγητής του ΤΕΙ Καλαμάτας κ. Γιάννης Παπουτσής εστίασε στις υπηρεσίες που θεσμοθετούν την Ηλεκτρονική διακυβέρνηση όπως Ευρυζωνικότητα, η ποικιλία υπηρεσιών και η διαδραστικότητα μέσα από πλέγμα μιας Πύλης που αλλάζει το μέλλον καθώς πλέον η πληροφορία και η διαχείρισή της εισέρχεται ολοένα και περισσότερο στο Ιντερνέτ ενώ προέβη σε αναφορά για το ψηφιακό χάσμα που έχει η χώρα μας θεωρώντας ότι αξιοποιούμε συνολικά πολύ λιγότερες υπηρεσίες και εφαρμογές από ότι οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι. Ακολούθησαν 2 ακόμα ομιλίες για την λειτουργία της Διαδημοτικής πύλης αλλά και τις ενοποιημένες υπηρεσίες που παρέχει στο κοινό καθώς και την σταδιακή αξιοποίηση όλων των υπηρεσιών από κάθε χρήστη μαζί με άλλες υπηρεσίες που ετοιμάζει ο Δήμος μας.
Με τον όρο ηλεκτρονική διακυβέρνηση (e-government) χαρακτηρίζεται γενικά η εισαγωγή των τεχνολογιών της πληροφορικής και των υπολογιστών στη δημόσια διοίκηση και οι νέες διοικητικές πρακτικές, τις οποίες οι τεχνολογίες αυτές εισήγαγαν.

Πληροφορίες αντλήθηκαν από το radio936.gr

3 Σχόλια

Νεότερη Παλαιότερη