google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Καταλήψεις σε Γυμνάσιο και Ενιαίο Λύκειο με αιτήματα

Καταλήψεις σε Γυμνάσιο και Ενιαίο Λύκειο με αιτήματα

ΜΕΧΡΙ την Δευτέρα αναμένεται να λήξει η κατάληψη στο Γυμνάσιο και το Ενιαίο Λύκειο Κυπαρισσίας, που διεξάγεται αυτή την εβδομάδα στο σχολικό συγκρότημα με τους μαθητές να εκδίδουν ανακοίνωση σχετικά με τα αιτήματά τους σε προβλήματα που αφορούν τις κτιριακές εγκαταστάσεις των σχολείων τους αλλά και γενικά θέματα Παιδείας όπως η κατάργηση της βάσης του 10. Ειδικότερα οι μαθητές εστίασαν τόσο στην ανακαίνιση του παλιού Χημείου και Γυμναστηρίου αλλά και στην αξιοποίηση του χώρου στο παλιό υπόστεγο του Γυμνασίου. Εκπρόσωποι του 15 μελούς Συμβουλίου μας επιβεβαίωσαν ότι είχαν δημιουργικό διάλογο τόσο με την Διεύθυνση του σχολείου στο Γυμνάσιο με τον κ. Δράκο και στο Ενιαίο Λύκειο με την κα Πρίτσα αλλά και τον Δήμαρχο Κυπαρισσίας κ. Γιώργο Σαμπαζιώτη.
Ο Δήμαρχος της πόλης τους ενημέρωσε διεξοδικά για την πορεία ολοκλήρωσης της μελέτης που εκπονεί η Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Σχολικώνν κτιρίων ως αρμόδιοι φορείς για την κατεδάφιση του παλιού Χημείου και την δημιουργία ενός πολυχώρου που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του σχολείου και με την δημιουργία μιας Βιβλιοθήκης αλλά και εργαστηρίων. Ωστόσο η μελέτη θα απαιτηθεί να πάρει έγκριση και χρηματοδότηση από το αρμόδιο υπουργείου Παιδείας προκειμένου να υλοποιηθεί καθώς ο Δήμος δεν είναι αρμόδιος φορέας για έργα υποδομών στα σχολεία παρά μόνο στην εύρυθμη λειτουργία τους, ωστόσο ο κ. Δήμαρχος εξήγησε στους μαθητές την υφιστάμενη κατάσταση.
Αντιθέτως οι μαθητές του Γυμνασίου Δωρίου έληξαν την κατάληψη και μπήκαν κανονικά χθες στις τάξεις τους, ενώ και χθες συνέχισαν την κατάληψή τους οι μαθητές του Ενιαίου Λυκείου Δωρίου οι οποίοι αναμένεται να αποφασίσουν εκ νέου για το αν θα συνεχίσουν την κατάληψη.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη