google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Πλούσιος ο εορτασμός του ΟΧΙ στην Κυπαρισσία

Πλούσιος ο εορτασμός του ΟΧΙ στην Κυπαρισσία

Με την κατάθεση στεφανιών από αντιπροσωπείες μαθητών, προσκόπων και αθλητικών σωματείων, σήμερα στις 11.30 το πρωί στο ηρώο της Άνω Πόλης, ξεκίνησαν στην Κυπαρισσία οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Την Τετάρτη, ανήμερα της επετείου, στις 6.45 το πρωί θα γίνει έπαρση της σημαίας από τους προσκόπους στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αθανασίου, ενώ στις 7.30 η Φιλαρμονική του δήμου θα αναβιώσει το παλαιό έθιμο στο Κανονάκι του Κάστρου, παίζοντας τον εθνικό ύμνο και εμβατήρια. Στον Αγ. Αθανάσιο θα ψαλεί θεία λειτουργία και δοξολογία χοροστατούντος του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομου, μετά το πέρας της οποίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τη Δέσποινα Θεοδοσάκη, εκπαιδευτικό του Γυμνασίου Κυπαρισσίας. Στην συνέχεια στον αύλειο χώρο του ναού, μπροστά από τις προτομές του μητροπολίτη Χριστιανουπόλεως Γερμανού Ζαφειρόπουλου και του πρωτοσύγκελου Αμβροσίου Φραντζή, θα αναπεμφθεί επιμνημόσυνη δέηση και θα γίνει κατάθεση στεφάνων από τις αρχές του τόπου.
Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 11 π.μ. με την παρέλαση των μαθητών, των πολιτιστικών - αθλητικών σωματείων και των προσκόπων, επί της οδού 25ης Μαρτίου. Το δε απόγευμα στις 4.30 μ.μ. θα γίνει παρουσίαση παραδοσιακών χορών στην κεντρική πλατεία.

1 Σχόλια

Νεότερη Παλαιότερη