google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Παρεμβάσεις Νομαρχίας και Δήμων για την αποκατάσταση ζημιών απο την θεομηνία

Παρεμβάσεις Νομαρχίας και Δήμων για την αποκατάσταση ζημιών απο την θεομηνία

ΤΙΣ πληγές της μετρά η Τριφυλία μετά την χθσινή θεομηνία που προκάλεσε προβλήματα σε υποδομές και καλλιέργειες. Γεφύρια φράκαραν δρόμοι ξηλώθηκαν σπίτια και επιχειρήσεις πλημμύρισαν στα υπόγεια τους , ενώ σημαντικές ζημιές από τα ορμητικά νερά και το χαλάζι έγιναν και σε καλλιέργειες της περιοχής. Από τα πολλά νέρα έκλεισε για μια ώρα η εθνική οδός Κυπαρισσίας - Φιλιατρών αλλά και ο επαρχιακός δρόμος Κυπαρισσίας - Φαρακλάδας. Στο επίκεντρο των καταστροφών ....βρέθηκε η περιοχή της Τερψιθέας λόγω και των προβλημάτων που δημιουργούνται από την εθνική οδό.
Ο Δήμος Κυπαρισσίας επενέβη άμεσα χθές και σήμερα πριν ακόμα απο την επίσκεψη κλιμακίου απο την Νομαρχία Μεσσηνία λαμβάνοντας πρωτοβουλία για διάνοιξη χανδάκων εκατέρωθεν του εθνικού δρόμου. Συνάντησε τους δημάρχους της Κυπαρισσίας και των Φιλιατρών όπου και διαπίστωσαν ότι οι περισσότερες από τις ζημιές έχουν πραγματοποιηθεί στον άξονα του εθνικού δρόμου Κυπαρισσίας – Φιλιατρών. Ακόμα, ζημιές έχουν υποστεί και ορισμένες καλλιέργειες της περιοχής όπου η καταγραφή αυτών γίνεται από το κλιμάκιο γεωπόνων της ΝΑΜ.
Ο κ. Νομάρχης με επίσκεψή του στη περιοχή τόνισε ότι η ΝΑΜ θα κινηθεί προς την κατεύθυνση της οριστικής αντιμετώπισης των πλημμυρικών φαινόμενων μέσω της πραγματοποίησης συνολικής μελέτης για ολόκληρη την περιοχή. Ωστόσο, για την άμεση παρέμβαση και εκπόνηση διορθωτικών επεμβάσεων στις άνωθι περιοχές, που χρίζουν αυτή τη στιγμή προσοχή, η ΝΑΜ, σε συνεργασία με τους αντίστοιχους δήμους, θα αποστείλει μηχανήματά της, τα οποία, μαζί με τον αντίστοιχο στόλο των δήμων, θα εργαστούν για το σκοπό αυτό.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
Ερωτηθείς απο τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο κ. Δήμαρχος Κυπαρισσίας τόνισε ότι 'ο Δήμος με τα μηχανήματά του αλλά και με ιδιώτες άνοιξε τον δρόμο μετά την 4ωρη μεγάλη βροχόπτωση στη περιοχή Τερψιθέας. Αρχικά έγινε εκτροπή κυκλοφορίας απο τον επαρχιακό δρόμο όπου υπήρξαν λιγότερα προβλήματα αλλά επιλύθηκαν άμεσα' για να συμπληρώσει ότι 'πρόκειται για ακραία φαινόμενα αλλά σίγουρα ευθυνόμαστε όλοι μας που δεν φροντίζουμε τις απορροές των υδάτων, ούτε φροντίζουμε τα ρέματα που διέρχονται δίπλα απο τις περιουσίες μας να μένουν ανοικτά'. Σε ερώτηση για τον καθαρισμό των ρεμάτων εξήγησε ότι 'όσα βρίσκονται κοντά σε δρόμους υπάρχει φροντίδα αλλά στα ενδότερα των ρεμάτων που διέρχονται ιδιοκτησίες ή θάμνοι ειναι δύσκολη η επέμβαση και θεωρώ ότι οι πολιτες πρέπει να τα φροντίζουν. Πάντως παρά την ένταση των βροχοπτώσεων τα προβλήματα σε γενικές γραμμές δεν ήταν μεγάλαλ πλήν των καταστροφών στην περιοχή της Τερψιθέας'.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη