google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Οι κλιματικές αλλαγές στο επίκεντρο Διευρωπαικού προγράμματος

Οι κλιματικές αλλαγές στο επίκεντρο Διευρωπαικού προγράμματος

κλιματικές αλλαγές που παρατηρούνται σε παγκόσμιο και τοπικό επίπεδο αποδεικνύουν την αναγκαιότητα στροφής της κοινωνίας στην προστασία της χλωρίδας και πανίδας και την ενεργή συμμετοχή όλων των πολιτών. Φέτος το Γενικό Λύκειο Κυπαρισσίας συμμετέχει ως ισότιμο μέλος στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Comenius με θέμα 'Οικολογική ευφυΐα σε δράση' που αφορά τις κλιματικές αλλαγές και την ανάληψη τοπικών δράσεων για την αναστροφή τους. Στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχουν και άλλα 6 σχολεία από χώρες μέλη της Ε.Ε. όπως Πορτογαλία, Πολωνία, Νορβηγία, Φιλανδία, Λετονία και Γερμανία.
Στα πλαίσια του προγράμματος έχουν σχεδιαστεί να βρίσκονται σε ανάπτυξη μια σειρά από δραστηριότητες που στοχεύουν στην εξοικονόμηση ενέργειας στα πλαίσια της σχολικής μονάδας και της τοπικής κοινωνίας. Γενικότερα, αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια είναι επιστημονικοί και τοπικοί φορείς όπως τα Περιβαλλοντικά κέντρα εκπαίδευσης Μεσσηνίας, τον Δήμο Κυπαρισσίας και τους γονείς των μαθητών. Από την Δευτέρα έχει προγραμματιστεί η συνάντηση των συμμετεχόντων να πραγματοποιηθεί στην Κυπαρισσία με την παρουσία 20 καθηγητών και 15 μαθητών από όλες τις χώρες προβάλλοντας τις δραστηριότητες που διεξάγονται φέτος όπως ένα πρόγραμμα για την εξοικονόμηση ενέργειας στο σχολικό συγκρότημα του Λυκείου Κυπαρισσίας. Ο υπεύθυνος του προγράμματος κ. Βίτσας Θεόδωρος τόνισε ότι το πρόγραμμα αποτελεί συνέχεια των ανταλλαγών επισκέψεων που ξεκίνησαν το 2008 και θα ολοκληρωθεί το 2010, ενώ θα υπάρξουν επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη