google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ψήφισμα του Δ.Σ. Κυπαρισσίας για τα δρομολόγια του Ο.Σ.Ε.

Ψήφισμα του Δ.Σ. Κυπαρισσίας για τα δρομολόγια του Ο.Σ.Ε.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κυπαρισσίας με αφορμή την φημολογούμενη περικοπή των δρομολογίων του Ο.Σ.Ε. στην γραμμή Καλαμάτα - Κυπαρισσία - Πάτρα, ενέκρινε το πιο κάτω ψήφισμα που στέλνει στον Ο.Σ.Ε. , στην Νομαρχία, στο Υπουργείο Συγκοινωνιών και σε όλους τους βουλευτές της Μεσσηνίας.

ΨΗΦΙΣΜΑ

1. Ουδεμία περικοπή των δρομολογίων Πάτρα - Κυπαρισσία - Καλαμάτα, καθώς η γραμμή αυτή κρίνεται απαραίτητη, διότι εξυπηρετεί ολόκληρη τη δυτική Πελοπόννησο και την πρόσβαση προς την Πάτρα που μέλει να αποτελέσει την θαλάσσια πύλη επικοινωνίας της Ελλάδας από και προς την Ευρώπη. Ο σιδηρόδρομος όπως έχει επανειλημμένα σημειωθεί, είναι το μέσο του μέλλοντος μια και είναι κατ' αρχάς φιλικό προς το περιβάλλον αλλά και ασφαλές και γρήγορο. Όλο και περισσότεροι κάτοικοι της Ευρώπης το επιλέγουν και ο στόχος των υπευθύνων του ΟΣΕ πρέπει να είναι η αναβάθμισή του και όχι η υποβάθμισή του.
2. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και την περαιτέρω ελκυστικότητα της ανωτέρω γραμμής, ζητάμε να αυξηθούν τουλάχιστον κατά δύο ημηρεσίως τα δρομολόγια καθώς επίσης και να τοποθετηθεί κλιματισμός στους συρμούς για τους καλοκαιρινούς μήνες. Η αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους επιβάτες είναι το μέσον που θα προσελκύσει περισσότερους και θα κάνει τα δρομολόγια ελκυστικά. Μάλιστα πρέπει το συντομότερο να ολοκληρωθεί η μελέτη για κανονική γραμμή, βελτίωση χάραξης και ηλεκτροκίνηση στο τμήμα Πάτρα - Κυπαρισσία - Καλαμάτα και στη συνέχεια να κατασκευαστεί το έργο, για να δώσει άλλες προοπτικές στο σιδηρόδρομο της δυτικής Πελοποννήσου.
Η φωτογραφία είναι απο το www.kyparissia.gr

1 Σχόλια

Νεότερη Παλαιότερη