google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 'Διοικητικό Κέντρο της Δυτικής Μεσσηνίας η Κυπαρισσία'

'Διοικητικό Κέντρο της Δυτικής Μεσσηνίας η Κυπαρισσία'

ΜΕ κάθε θρησκευτική μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε στη Κυπαρισσία η Παντριφυλιακή εορτή του Αγ. Πνεύματος με σημείο αναφοράς τον φερώνυμο Ιστορικό Ναό Αγίας Τριάδος στην Παλιά Πόλη όπου αποτέλεσε το επίκεντρο των εκδηλώσεων. Λίγο μετά τις 11 το πρωί σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ξεκίνησε η Λιτανεία της Ιερής εικόνας με κατάληξη τον Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Αθανασίου όπου έγινε η Απόλυσις.
Το παρών στις εκδηλώσεις έδωσαν η υφυπουργός Απασχόλησης κα Σοφία Καλαντζάκου, οι βουλευτές κ. Γ. Λαμπρόπουλος. Δημ. Σαμπαζιώτης, Δημ. Κουσελάς, ο Νομάρχης Μεσσηνίας κ. Δράκος με αντινομάρχες, ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας κ. Σαμπαζιώτης και Αυλώνος κ. Φιλντίσης, η Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γ. Κωνσταντέλου, οι Αντιδήμαρχοι της πόλης κ. Γρηγ. Γκότσης, Παν. Φωτεινόπουλος, Ζαχαρ. Κανελλόπουλος, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚΥ Γ. Σταθόπουλος και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Τριφυλίας κ. Παν. Λούτος και εκπρόσωποι συλλόγων, λοιπών αρχών παρουσία της Φιλαρμονικής του Δήμου Κυπαρισσίας που έδωσε πραγματικά ένα άριστο αποτέλεσμα με την παρουσία της αφού φέτος ούτε διμοιρία στρατού ήρθε λόγω των εκλογών, ούτε και άλλη Φιλαρμονική στην γιορτή και σχολιάστηκε μάλιστα εντόνως απο τους παρευρισκόμενους.
Στο γεύμα που παρατέθη προς τιμήν των προσκεκλημένων παρών ήταν ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Νίκας, εκπρόσωποι της Αστυνομίας και αρχών από το Λιμεναρχείο Πύλου και τον Λιμενικό σταθμό, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθ. Μεσσηνίας, ο Υποδιεύθυνσης Τριφυλίας και άλλοι επίσημοι.
Ενδιαφέρον παρουσίασε η ομιλία του Δημάρχου και οικοδεσπότη κ. Γιώργου Σαμπαζιώτη αναλύοντας το έργο της Δημοτικής αρχής με την εκτέλεση των έργων του Βιολογικού και του Λιμανιού αλλά και των έργων υποδομής, τονίζοντας οτι "η πορεία και ο αναπτυξιακός προσανατολισμός της πόλης είναι δεδομένος και αυτόν πάντα θα υποστηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις".
Η κα Καλαντζάκου αναφέρθηκε στις μεγάλες αλλαγές που γίνονται στις υποδομές του Νοσοκομείου, στην πορεία του Βιολογικού τον οποίο επισκέφτηκε και , στο Λιμάνι που θα συνεχιστούν τα έργα με πόρους του ΕΣΠΑ, στο Κολυμβητήριο που εγκαινιάζεται 14 Ιουλίου, στην αναγκαιότητα εξεύρεσης λύσης για την διέλευση της διερχόμενης κυκλοφορίας από την πόλη, και στο έργο που επιτελεί η δημοτική αρχή το οποίο θα το υποστηρίξει γιατί πραγματικά η Κυπαρισσία το χρειάζεται. Εξηγώντας το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, ανέφερε οτι το μήνυμα της Αποχής ως πολιτική στάση, ελήφθη απο τη Κυβέρνηση και οτι θα γίνουν όλες οι αλλαγές που επιβάλλονται Στη συνέχεια εστίασε στο πρόγραμμα για την καταπολέμηση της ανεργίας που εκπονεί το υπουργείο Απασχόλησης με επιδότηση θέσεων εργασίας για την καταπολέμηση της ανεργίας Προέβη σε νύξη για το δρόμο Γαργαλιάνοι -Ρωμανού, τον οδικό άξονα Τρίπολης- Καλαμάτας και τους οδικούς άξονες κοντά στην ΠΟΤΑ.
Οι ομιλίες έκλεισαν με τις δηλώσεις που έκανε ο Νομάρχης Μεσσηνίας, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι 'η Κυπαρισσία αποτελεί Διοικητικό Κέντρο της Δυτικής Μεσσηνίας με ανάπτυξη και έργα απο το ΕΣΠΑ καθώς αποτελεί αναπτυξιακό πόλο με ευρύτερη γεωγραφική αναφορά' αναφερόμενος στις διαδικασίες για τη κατασκευή Διοικητηρίου αλλά και τα έργα στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, το λιμάνι και τον βιολογικό, τα έργα σύνδεσης των πρωτευουσών ορεινών Δήμων αλλά και στον πολεοδομικό σχεδιασμό που ακολουθείται.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη