google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Σε καλό δρόμο η Κοσμποστοποίηση φυκιών της παραλίας

Σε καλό δρόμο η Κοσμποστοποίηση φυκιών της παραλίας


ΣΕ καλό δρόμο βρίσκεται από το Δήμο Κυπαρισσίας η υπόθεση διαχείρισης των θαλάσσιων φυκιών (ποσειδωνία) καθώς μόλις πρόσφατα ολοκληρώθηκε η 1η φάση της περίφημης Κομποστοποίησης με την διαδικασία που ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο και αποπερατώθηκε με επιτυχία καθώς το τελικό προϊόν οδεύει για συσκευασία και στη διάθεση της αγοράς.
Σε ότι αφορά την νέα χρονιά ήδη ολοκληρώθηκε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας η διαδικασία μεταφοράς των φυκιών από την παραλία του "Αι Λαγούδη" και "Καλογερεϊκα" στον προσωρινό χώρο εναπόθεσης στο Λατομείο κοντά στο Ροντάκι εως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες στο εργοτάξιο εγκαταστάσεων του Βιολογικού καθαρισμού. Η διαδικασία κομποστοποίησης θα υλοποιηθεί στο Λατομείο όπου έχει ήδη εκκινήσει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.
Μελλοντικά η μεταφορά των φυκιών θα πραγματοποιείται στο οικόπεδο που αγόρασε ο Δήμος Κυπαρισσίας για τον ανωτέρω σκοπό στην περιοχή Βελανιδιά και το οποίο μάλιστα συνορεύει με τον Βιολογικό καθαρισμό ώστε να συνεχίζεται εκεί ετησίως η διαδικασία κομποστοποίησης και η αερόβιος διαδικασία. Η Κυπαρισσία με αυτή τη δράση πρωτοπορεί πραγματικά στην οικολογική διαχείρηση των φυκιών και βάζει τη βάση για μελλοντική διαχείριση και της φυτικής ύλης που προκύπτει από το κλάδεμα δένδρων και καθαρισμό κήπων.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη