google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Εγκαινιάζεται τον Ιούλιο το Ανοικτό Κολυμβητήριο της Κυπαρισσίας

Εγκαινιάζεται τον Ιούλιο το Ανοικτό Κολυμβητήριο της Κυπαρισσίας

ΕΠΙΣΚΕΨΗ με ουσιαστικό αποτέλεσμα ήταν αυτή που πραγματοποίησε στην Κυπαρισσία ο υπουργός Πολιτισμού κ. Αντώνης Σαμαράς με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Ιωαννίδη συνοδευόμενους από την Υφυπουργό Απασχόλησης κ. Σοφίας Καλαντζάκου, επισκεπτόμενοι το Ανοικτό Κολυμβητήριο Κυπαρισσίας στις εργατικές κατοικίες. Παρουσία του Δημάρχου κ. Σαμπαζιώτη, της Προέδρου του Δ.Σ. κ. Γ. Κωνσταντέλου, του Αντιδημάρχου κ. Γρ. Γκότση, του Αντιδημάρχου κ. Π. Φωτεινόπουλου, του Αντιδημάρχου Ζ. Κανελλόπουλου του Προέδρου της ΔΕΥΑΚΥ κ. Ι. Σταθόπουλου, των Δ.Σ. Π. Τσίγκανου, Π. Βασιλοπούλου, Θ. Γκρίτζαλη, Δ. Χρονόπουλου, του Προέδρου του ΝΟ.ΚΥ και Δ.Σ. κ. Γεωργ. Γκότση και τοπικών φορέων, ενημερώθηκε διεξοδικά για την πορεία της εκτέλεσης των εργασιών που βρίσκονται στο στάδιο ελέγχου στεγανότητας της πισίνας, τοποθέτησης των πλακιδίων και τελειοποίησης των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.
Το κολυμβητήριο είναι θερμαινόμενο Ολυμπιακών διαστάσεων και θα μπορεί να φιλοξενεί ομάδες για προπόνηση αλλά και αγώνες πόλο και αναμένεται να γίνει κέντρο όλων των αθλημάτων του υγρού στίβου Ο πρόεδρος του ΝΟΚΥ κ. Γεώργιος Γκότσης ζήτησε την τοποθέτηση ισοθερμικής κάλυψης για ελάττωση των απωλειών, κερκίδες και ρομποτάκια καθαρισμού της πισίνας. Μετά από πιέσεις του Υφυπουργού προς τον ανάδοχο του έργου, ζητήθηκε να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν το έργο, δεδομένου ότι έχει καθυστερήσει σημαντικά. Παρουσία του εργολάβου αναλύθηκαν οι παράμετροι του έργου αλλά και οι υπολειπόμενες εργασίες εξωτερικά και εσωτερικά των χώρων στην πισίνα, αποδυτήρια, εγκαταστάσεις. Μάλιστα ενώπιον όλων αποφασίστηκε τα εγκαίνια του έργου να πραγματοποιηθούν στις 14 Ιουλίου όπου θα διεξαχθούν και αγώνες Κολύμβησης στο νέο απόκτημα της Κυπαρισσίας αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Το έργο έχει ήδη εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον υφυπουργό ότι έχει αναλάβει την σύνταξη τεκμηριωμένης πρότασης για θέρμανση του κολυμβητηρίου με ανανεώσιμη ενέργεια για να μηδενίσει τα έξοδα θέρμανσης που είναι και τα σημαντικότερα.
Τέλος η επίσκεψη των πολιτικών παραγόντων του ΥΠ.ΠΟ. ολοκληρώθηκε με μια μικρή επίσκεψη στο Αθλητικό στάδιο της πόλης όπου οι υπεύθυνοι του Α.Ο. Κυπαρισσίας ζήτησαν από τον κ. Υπουργό να δρομολογηθούν τα έργα για τα αποδυτήρια και ο φωτισμός του Σταδίου. Παρών ήταν οι εκπρόσωποι της Δημοτικής αρχής που έχουν αποδείξει την ευαισθησία τους για τους αθλητικούς χώρους που συντηρούν και μάλιστα ενισχύουν με κάθε τρόπο όλα τα Αθλητικά Σωματεία. Το κυρίαρχο αίτημα που ανέφερε ο Δήμαρχος κ. Γ. Σαμπαζιώτης στους Υπουργούς είναι η ολοκλήρωση της κατασκευής του σταδίου όπως προτείνεται στην εγκεκριμένη μελέτη που έχει κατατεθεί από το δήμο στην Γ.Γ. ύψους 1.500.000€.
Αμέσως μετά ο κ. Σαμπαζιώτης με τους Δημάρχους του Νομού συμμετείχε σε σύσκεψη που έγινε στο αμφιθέατρο της Νομαρχίας με τον Υπουργό και τους δύο Υφυπουργούς για τις αθλητικές υποδομές του Νομού. Εκεί ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας είχε την ευκαιρία να επανατοποθετήσει το θέμα της ολοκλήρωσης του Δημοτικού σταδίου, έργο το οποίο υποστηρίζει και η Νομαρχία στο υπόμνημά της για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Νομού, που παρέδωσε στον κ. Γιάννη Ιωαννίδη.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη