google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Εργασίες αποκατάστασης και περίφραξης στο Κάστρο των Γιγάντων

Εργασίες αποκατάστασης και περίφραξης στο Κάστρο των Γιγάντων

ΞΕΚΙΝΗΣΕ η αποκατάσταση της περίφραξης του Κάστρου των Γιγάντων, η επισκευή τμημάτων που είχαν καταστραφεί από την φθορά του χρόνου και η εγκατάσταση καινούργιας περίφραξης. Οι εργασίες εκτείνονται σε όλο το Κάστρο μέχρι το θεατράκι στην κορυφή του.
Η αποκατάσταση της περίφραξης υλοποιείται μέσα από κοινή Προγραμματική Σύμβαση που έχουν υπογράψει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας, η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων και η Αναπτυξιακή Μεσσηνίας. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Παράλληλα καθαρίζεται και ο αρχαιολογικός χώρος στην είσοδο της πόλης. Επίσης είδαμε ότι γίνεται περιμετρικός καθαρισμός στο κάστρο από συνεργεία του Δήμου Κυπαρισσίας ώστε το μνημείο να αποκτήσει την όψη που επιβάλλεται. Το φετινό καλοκαίρι αναμένεται αύξηση των επισκεπτών μια και νέες δραστηριότητες αναπτύσσονται στην παλιά πόλη.
Με την ευκαιρία σας ενημερώνουμε ότι στο κάστρο ξεκίνησε η λειτουργία του αναψυκτηρίου στο μπαλκόνι του κάστρου με την ανεπανάληπτη θέα.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη