google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ομοφωνία στο Δ.Σ. για διαμαρτυρία στη Νομαρχία και αγορά οικοπέδου

Ομοφωνία στο Δ.Σ. για διαμαρτυρία στη Νομαρχία και αγορά οικοπέδου


21/5/2009
ΟΜΟΦΩΝΑ έγινε η αποδοχή αιτήματος κατοίκων στο Δ.Σ. Κυπαρισσίας χθές βράδυ με αφορμή συζήτηση σχετικά με την δεύτερη μελέτη της Νομαρχίας Μεσσηνίας για κατασκευή κόμβου και αερογέφυρας στη νέα επαρχιακή οδό που σχεδιάζεται από το Μεμί μέχρι το Ραυτόπουλο. Ο σχεδιαζόμενος ανισόπεδος κόμβος με τους βοηθητικούς δρόμους να διέρχονται μέσα από τον οικισμό στην περιοχή του Μεμί προκαλεί δυσμενείς παρεμβάσεις και καταστρέφει πολλές ιδιοκτησίες του οικισμού. Εκφράστηκε η άποψη ότι 2 φορές το Σώμα ήταν κατηγορηματικά αρνητικό στην εφαρμογή της συγκεκριμένης μελέτης και έστειλε τεκμηριωμένη πρόταση για κατασκευή του κόμβου 50 μέτρα βορειότερα. Παρ' όλα αυτά η Νομαρχία με την νέα μελέτη πολλαπλασιάζει τα όρια του κόμβου, μέσα στον οικισμό και μάλιστα προβλέπει νέο δρόμο προς τη θάλασσα ενώ υπάρχει δρόμος 50 μέτρα βορειότερα όπου και προτείνεται από το Δήμο η κατασκευή του κόμβου.
Ο κ. Σαμπαζιώτης τόνισε μιλώντας στο Δ.Σ. ότι 'ζητήσαμε παλιότερα κόμβο 50 μέτρα βορειότερα ή στην περιοχή του Λιντλ ώστε να μην προκληθεί αναστάτωση. Μετά την αυτοψία μηχανικών των τεχνικών υπηρεσιών της νομαρχίας και ενώ περιμέναμε βελτιωμένη πρόταση, ξαφνικά μάθαμε ότι συνετάχθη νέος σχεδιασμός με μεγαλύτερο κόμβο εντός του οικισμού ' για να υπογραμμίσει ότι ' σωστά το θέμα έρχεται στο Δ.Σ. και επιβάλλεται να εκφράσουμε την άρνησή μας και αν χρειαστεί να παραστούμε πρώτα στο Νομάρχη και μετά στο Νομαρχιακό Συμβούλιο'. Ερωτηθείς για την επικοινωνία που είχε με τον Νομάρχη υποστήριξε ότι εξήγησε στο Νομάρχη ότι οι φορείς και κάτοικοι δεν αποδέχονται το έργο και η μελέτη δεν πρόκειται να υλοποιηθεί καθώς υπάρχουν έντονες αντιδράσεις. Πάντως θα υπάρξει παράσταση στο Νομάρχη και αν χρειαστεί στο Ν.Σ. απο όλα τα μέλη του Δ.Σ. ώστε να αλλάξει ο σχεδιασμός του κόμβου.
ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΕΣ
Στα υπόλοιπα θέματα ομόφωνα εγκρίθηκε η τροποποίηση Προϋπολογισμού για διάφορες δαπάνες, η ομόφωνη έγκριση αγοράς οικοπέδου στη θέση Βελανιδιά του Τ.Δ. Κυπαρισσίας κοντά στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού καθαρισμού ύψους 38.615 ευρώ για τις ανάγκες κομποστοποίησης των φυκών, ενώ ομόφωνα ανατέθηκαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στην ΔΗΚΕΠΠΑΚ ύψους 60.000 ευρώ που αφορούν τα πολιτιστικά και τους καθιερωμένους αγώνες Beach volley. Παράλληλα ομόφωνα εγκρίθηκαν οι προϋπολογισμοί της Δημοτικής Φιλαρμονικής ύψους 68.927 ευρώ, του Δημοτικού Ξενώνα στους Αρμενιούς, της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, ενώ κατά πλειοψηφία ολοκληρώθηκε η αποδοχή και κατανομή Α δόσης ΣΑΤΑ ύψους 160.869 ευρώ που αφορούν τις υδατοδεξαμενές και την αγορά οικοπέδου, ενώ ομόφωνα έγινε αποδοχή ΣΑΤΑ για την επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων ύψους 13.300 ευρώ.
Τέλος ομόφωνα πραγματοποιήθηκε η παραλαβή των μελετών και τεύχη δημοπράτησης, Μελέτη εσωτερικού Δικτύου Ομβρίων Κυπαρισσίας και τοπογραφική αποτύπωση περιοχής έργων Ομβρίων.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη