google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ η μνήμη του Μακεδονομάχου Καπετάν Τέλλου Άγρα

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ η μνήμη του Μακεδονομάχου Καπετάν Τέλλου Άγρα


ΣΗΜΕΡΑ Κυριακή στους Γαργαλιάνους διοργανώνεται επετειακή εκδήλωση προς τιμήν του γόνου των Γαργαλιάνων Ήρωα του Μακεδονικού Αγώνα, Σαράντου Αγαπηνού που είναι ευρύτερα γνωστός με το πολεμικό του ψευδώνυμο ως Τέλλος Άγρας! Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής: 
Ώρα 8.15 μ.μ. Παράταξη των σημαιών των σχολείων της πόλης, της Φιλαρμονικής και των Χορευτικών Τμημάτων του Πολιτιστικού & Χορευτικού Ομίλου Καρυδιάς «Άγρας-Μίγγας», του Μορφωτικού Συλλόγου Γυναικών Γαργαλιάνων και του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων στο χώρο του Ανδριάντα του Ήρωα. Ώρα 8.25 μ.μ. Πέρας της προσέλευσης των προσκεκλημένων στο Δημαρχείο. Ώρα 8.30 μ.μ. Αναχώρηση προσκεκλημένων προς το χώρο της τελετής. Ώρα 8.35 μ.μ. Επιμνημόσυνη δέηση – Κατάθεση στεφάνων. Τήρηση ενός λεπτού σιγής – Εθνικός Ύμνος. Ώρα 9:00 μ.μ. Παρέλαση των Σημαιών των σχολείων, της Φιλαρμονικής και των Χορευτικών Τμημάτων των Συλλόγων. Μετάβαση των προσκεκλημένων στο χώρο της Κεντρικής Πλατείας. Ώρα 9:15 μ.μ. Χαιρετισμοί από το Δήμαρχο Τριφυλίας κ. Γεώργιο Λεβεντάκη και το Δήμαρχο Έδεσσας κ. Δημήτριο Γιάννου. Ώρα 9:30 μ.μ. Ομιλία με θέμα «Οὐδέν ἆρ ἦν φίλτερον ἄλλο πατρίς. 
Το παράδειγμα των δύο Ηρώων του Μακεδονικού Αγώνα Σαράντου Αγαπηνού (Καπετάν Τέλλου Άγρα) και Αντωνίου (Τώνη) Μίγγα» – Ομιλήτρια η Μαρία Κ. Λιακάκη, Διδάκτωρ Βυζαντινής Ιστορίας ΕΚΠΑ, Πρόεδρος Συνδέσµου Σιδηροκαστριτών Τριφυλίας. Θα ακολουθήσει παράσταση παραδοσιακών χορών από τα Χορευτικά Τμήματα των Συλλόγων.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη