google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΔΙΗΓΗΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΦΙΛΑΙΤΡΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΒΡΑΒΕΙΟ

ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΔΙΗΓΗΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΦΙΛΑΙΤΡΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΒΡΑΒΕΙΟ

  


H συλλογή διηγημάτων Οι δαίμονες του Αρέτσο (Εκδόσεις Κέδρος) της Μεσσήνιας συγγραφέως Αλέκας Πλακονούρη ψηφίστηκε από το κοινό ανάμεσα στα 10 επικρατέστερα βιβλία στην κατηγορία Ελληνικό Διήγημα, κατά την πρώτη φάση των φετινών Public Book Awards. Η διαδικασία ολοκλήρωσης της ψηφοφορίας (δεύτερη φάση) για την ανάδειξη του τελικού νικητή είναι έως και τις 14 Ιουνίου. (Συμμετοχή στην ψηφοφορία στο publicbookawards.gr). Στην πρώτη φάση της ψηφοφορίας η επιλογή έγινε ανάμεσα ανάμεσα σε 1.970 βιβλία, 1.648 συγγραφείς και 105 εκδότες.

Στους Δαίμονες του Αρέτσο ο αναγνώστης ταξιδεύει σε τόπους γνώριμους και άγνωστους, σύγχρονους και παλιούς, βαθιά πραγματικούς και μαγικούς ταυτόχρονα. Συναντά πρόσωπα με σάρκα και οστά, που ίσως κάποτε βιαστικά τα προσπέρασε. Γνωρίζει την «ιστορία των απλών ανθρώπων που γράφεται με γιώτα μικρό», και τότε εκείνη φωτίζεται μυστικά και γίνεται Ιστορία με γιώτα κεφαλαίο.
Στο ταξίδι του αυτό φεύγει απ’ το λιμάνι της Πάτρας τον Μάρτιο του 1911 με το υπερωκεάνιο Πατρίς, έχοντας ως προορισμό την Αμερική∙ ταξιδεύει σε μια κωμόπολη της Πελοποννήσου,

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη