Υπάρχει προοπτική ανάπτυξης του τουρισμού στη μετά-covid εποχή στη Μεσσηνία και δη του γαστρονομικού τουρισμού, ωστόσο θέλει δουλειά πολλή τόσο από το κράτος όσο και από την αυτοδιοίκηση, αλλά και τους ίδιους τους επαγγελματίες του τουρισμού, είναι το συμπέρασμα ενημερωτικής εκδήλωσης που διεξήχθη πρόσφατα στην Κυπαρισσία.
Στην κατεύθυνση αυτή θετική κρίνεται η πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδόχων & Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας, που από την πρώτη στιγμή στήριξε ενεργά ο Δήμος Τριφυλίας, και διοργανώθηκε η εκδήλωση υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου με θέμα «Προκλήσεις και Προοπτικές για τον Τουρισμό στη Μεσσηνία στη μετά–covid 19 εποχή – Γαστρονομικός Τουρισμός στην περιοχή μας» στην αίθουσα εκδηλώσεων «Αλέκος Παπαδόπουλος».
Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Βασίλης Καπέλιος, σημείωσε πως «για τη χώρα μας ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία, αλλά η Τριφυλία έχει μείνει λίγο πίσω, γιατί, προφανώς, κάποια εμπόδια υπάρχουν». Επίσης, μίλησε για ήπια τουριστική ανάπτυξη που είναι εφικτή.
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ https://kyparissiagr.blogspot.com/2022/04/blog-post_86.html