Ξεκίνησε το ξεσκέπασμα στα πρώιμα καρπούζια στην περιοχή της Τριφυλίας αυτές τις μέρες, με την καλλιέργεια να εξελίσσεται ομαλά. Υπάρχει μία μείωση της καλλιεργούμενης έκτασης της τάξεως του 15-20%, με κύριο παράγοντα για αυτή την εκτίναξη του κόστους παραγωγής, τόσο σε λιπάσματα όσο και σε πλαστικά. Στα κηπευτικά και ειδικότερα στο πρώιμο καρπούζι η λίπανση είναι αναγκαία και αν και το κόστος έχει ξεπεράσει τα 1.300 ευρώ οι παραγωγοί θα πρέπει να την κάνουν, Χρειάζεται μια ορθολογική λίπανση και μια σωστή χρήση νερού.
Προβλήματα φυτοπροστασίας δεν υπάρχουν στην καλλιέργεια. Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο παραγωγός καρπουζιού της περιοχής, Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, «φέτος τα καρπούζια έχουν μείνει πίσω και έχουν μια ελαφρά οψίμιση λόγω των καιρικών συνθηκών