Έβαλαν το στάρι στον καφέ μετατρέποντάς το σε οικολογικό καλαμάκι και τώρα βάζουν τον καφέ στο στάρι ως λίπασμα!
Σε πειραματική εφαρμογή υπολειμμάτων καφέ για άμεση χρήση στη γεωργία προχώρησαν μέλη της ΚοινΣεπ «Σταραμάκι», που σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εδαφοϋδατικών Πόρων του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού- ΔΗΜΗΤΡΑ και το πρότζεκτ «Kafsimo» έριξαν, με συγκεκριμένες προδιαγραφές, περίπου δύο τόνους υπολειμμάτων καφέ σε ένα χωράφι στο Κιλκίς.
«Στόχος μας είναι να διαπιστώσουμε κατά πόσο τα κατακάθια του καφέ που συλλέγονται από το “Kafsimo” από καφετέριες σε Θεσσαλονίκη και Κιλκίς, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εδαφοβελτιωτικά. Στην περίπτωσή μας, αφού προχωρήσαμε σε εξάμηνη περίοδο κομποστοποίησης του καφέ που έχει συλλεχθεί μαζί με άχυρο, πριν από λίγες μέρες ρίξαμε το μείγμα σε ένα χωράφι», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Στέφανος Καμπέρης από το «Σταραμάκι».
ΕΔΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ https://kyparissialive.blogspot.com/2021/11/blog-post_29.html