google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΟΧΙ ΣΕ ΠΡΟΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΛΕΝΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΟΧΙ ΣΕ ΠΡΟΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΛΕΝΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

 


 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ

     Τη  Δευτέρα 23/8 έγινε η προανάρτηση για το Κτηματολόγιο στο Νομό Μεσσηνίας που περιλαμβάνει και την περιοχή του Δήμου Τριφυλίας που είχε προαναγγελθεί επίσημα από το ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ από τον Ιούλιο μήνα. Η διαδικασία προβλέπει τον έλεγχο ηλεκτρονικά μέσω των κωδικών taxis από τον κάθε ένα που υπέβαλε δήλωση των στοιχείων των ακινήτων και των ορίων που καταχωρήθηκαν από τον ανάδοχο που παρέλαβε τις δηλώσεις και την ηλεκτρονική υποβολή αίτησης διόρθωσης σε περίπτωση λαθών εντός προθεσμίας 45 ημερών, δηλαδή έως τις 6 Οκτώβρη σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση. Από τους μέχρι σήμερα εκτεταμένους ελέγχους που έχουμε κάνει στο διάστημα των δύο εβδομάδων για δηλώσεις που υποβάλλαμε, διαπιστώσαμε ότι όσον αφορά τα όρια των γεωτεμαχίων το κτηματολόγιο έχει αστοχήσει στην Τριφυλία σε ποσοστό 90%, ενώ υπάρχουν και λάθη στα υπόλοιπα στοιχεία σε μικρότερο βαθμό. Δηλαδή δεν υπάρχει χωράφι και οικόπεδο που να βρίσκεται στη σωστή θέση. Οι πολίτες για όλα αυτά είχαν υποβάλει εξαρτημένα τοπογραφικά διαγράμματα συνταγμένα από μηχανικούς με επίγειες μετρήσεις συντεταγμένων και είχαν πληρώσει και το ανάλογο κόστος εμπιστευόμενοι την ανακοίνωση της 1/2/2019 της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ σύμφωνα με την οποία «ο πλέον αξιόπιστος τρόπος εντοπισμού και προσδιορισμού των ορίων του ακινήτου είναι το σύγχρονο τοπογραφικό διάγραμμα (εξαρτημένο τοπογραφικό) που διαθέτει συντεταγμένες ΕΓΣΑ που χρησιμοποιεί το Εθνικό Κτηματολόγιο» . Θα περίμενε κανείς το αυτονόητο, ότι δηλαδή ο ανάδοχος θα είχε τηρήσει τους όρους της δημόσιας σύμβασης και της συγγραφής υποχρεώσεων που υπέγραψε και θα είχε επεξεργαστεί και καταχωρήσει τα όρια που του υποβλήθηκαν, ενώ οι επιβλέποντες μηχανικοί της μελέτης από το ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ θα είχαν κάνει τη δουλεία τους που είναι  να διασφαλίσουν ότι ο ανάδοχος εκπληρώνει τους όρους της σύμβασης και της συγγραφής υποχρεώσεων, μιας και πρόκειται για δημόσια σύμβαση και όχι για ιδιωτική τους υπόθεση. 

      Αντί αυτού τίποτε από όλα τα παραπάνω δεν έγινε και ο ανάδοχος για την Τριφυλία που είναι η εταιρία ΓΕΩΤΟΠΟΣ Α.Ε. (Λεωφ. Μεσογείων 427, Αγ. Παρασκευή 153 43ανάρτησε τα  ακίνητα σύμφωνα  με το αρχικό προκαταρκτικό υπόβαθρο που διέθετε χωρίς να έχει προβεί σε καμία επεξεργασία και καταχώριση ορίων με βάση τις δηλώσεις που τους υποβλήθηκαν με αποτέλεσμα οι πολίτες που περίμεναν να έχει καταχωρηθεί σωστά η ιδιοκτησία τους  αλλά και εμείς οι επαγγελματίες που τους υποστηρίξαμε και προσπαθήσαμε να συμβάλλουμε στησύνταξη ενός αξιόπιστου συστήματος κτηματολογίου για την περιοχή μας, να έχουμε περιέλθει πλέον σε αδιέξοδο.

    Η κατάσταση αυτή δημιουργήθηκε με αποκλειστική ευθύνη της αναδόχου εταιρίας ΓΕΩΤΟΠΟΣ Α.Ε. αλλά και του ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ, το οποίο όφειλε να διαπιστώσει την αστοχία και να μη  προχωρήσει στην προανάρτιση αλλά να επιβάλει στην ανάδοχο εταιρεία να  εκτελέσει  το ανατεθέν έργο  σύμφωνα με τις συμβατικές  της υποχρεώσεις. 

ΕΔΩ Η ΑΠΟΦΑΣΗ http://kyparissialive.blogspot.com/2021/09/stop.html?m=1

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη