google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΠΩΣ Η ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

ΠΩΣ Η ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Προβληματισμός για την επαναλειτουργία των σχολείων, επικρατεί στην Ευρώπη, με τους επιστήμονες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ειδικών Λοιμώξεων (ECDC) να εκτιμούν πως δεν αυξάνεται ο κίνδυνος εξάπλωσης του κορωνοϊού. Το θέμα βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και στην Ελλάδα. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το υπουργείο Παιδείας εξετάζει το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας τους στις 7 Σεπτεμβρίου.
Από την πλευρά τους, οι επιδημιολόγοι είναι σύμφωνοι με το ενδεχόμενο αυτό, αλλά εισηγούνται υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους και σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες. Προτείνουν, δε, τεστ για κορωνοϊό σε όσους φοιτητές παρακολουθούν τα μαθήματα διά ζώσης. Η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί στο τέλος Αυγούστου, όταν και θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο σε σχέση με τη διασπορά του ιού. Στα σενάρια είναι και αυτό της καθυστέρησης του ανοίγματος έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.
Σε πρόσφατη ανάλυσή τους, οι ειδικοί του ECDC σημειώνουν πως ένα μικρό ποσοστό (κάτω από 5%) των συνολικών περιπτώσεων COVID-19 που αναφέρθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση αφορά παιδιά και νέους ηλικίας κάτω των 18 ετών..
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ https://kyparissialive.blogspot.com/2020/08/blog-post_8.html

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη