google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΑΤΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΕ ΚΑΦΕ, ΜΠΑΡ, ΕΣΤΙΑΣΗ

ΑΤΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΕ ΚΑΦΕ, ΜΠΑΡ, ΕΣΤΙΑΣΗ


Κορωνοϊός: Δύο από τα πιο σημαντικά μέτρα δημόσιας υγείας για την μείωση των ασθενειών στο ελάχιστο είναι σχεδόν αδύνατο να τηρηθούν σε αυτές τις περιπτώσεις:
Πρώτον, είναι δύσκολο να φάτε ή να πιείτε ενώ φοράτε μάσκα προσώπου
Δεύτερον, η κοινωνική απόσταση είναι δύσκολη σε στενούς χώρους που συνήθως γεμίζουν από κόσμο, με τραπέζια και καρέκλες σχετικά κοντά και τους υπαλλήλους να περνούν ανάμεσα σε αυτά σε ακόμα μικρότερη απόσταση.
Οπότε, τι πρέπει να προσέχετε και πώς μπορείτε τόσο εσείς, όσο και ο ιδιοκτήτης να μειώσετε τον κίνδυνο;
Πόσο μακριά πρέπει να είναι τα τραπέζια και τα σκαμπό;
Προτού αποφασίσετε να κάτσετε σε ένα μαγαζί, ρίξτε πρώτα μια ματιά και δείτε αν οι καρέκλες απέχουν τουλάχιστον 2 μέτρα από το ένα τραπέζι στο άλλο. Αυτό σημαίνει ότι 
δεν αρκεί τα καθαυτά τραπέζια να απέχουν τόσο μεταξύ τους, αλλά η καρέκλα σας να είναι 2 μέτρα από την άλλη καρέκλα στο άλλο τραπέζι.
Αν δείτε ότι δεν υπάρχει τέτοιος χώρος, είναι καλύτερα να πάτε σε άλλο μαγαζί. ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ να ρισκάρετε μόνο και μόνο για να κάτσετε σε ένα συγκεκριμένο μαγαζί. Ο κανόνας των 2 μέτρων δεν είναι τυχαίος. Βασίζεται σε έρευνες σχετικά με την απόσταση που τα σταγονίδια από το στόμα (καθώς μιλάμε, βήχουμε ή φτερνιζόμαστε) μπορούν να διανύσουν και να εξαπλώσουν ιούς του αναπνευστικού συστήματος.
Επίσης, εάν υπάρχει ανεμιστήρας ή ρεύμα αέρα σε κλειστό χώρο, όπως σε μια καφετέρια, ένα εστιατόριο, ή ένα μπαρ, αυτά τα σωματίδια ταξιδεύουν πολύ πιο μακριά. Αυτό αποδείχτηκε σε έρευνα για την μόλυνση πολλών ανθρώπων σε εστιατόριο της Κίνας, παρά το γεγονός ότι τηρήθηκε η απόσταση των 2 μέτρων.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ https://kyparissialive.blogspot.com/2020/08/blog-post_69.html

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη