google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΧΑΡΤΗ

Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΧΑΡΤΗ

Ο κορονοϊός ήρθε και άλλαξε τον κόσμο ολόκληρο, με τα “απόνερα” του φονικού ιού να μην περιορίζονται μόνο στους εφιαλτικούς αριθμούς των νεκρών και των κρουσμάτων παγκοσμίως. Το “καμπανάκι” νέας μελέτης και ο “χάρτης” του ιού στην χώρα μας.
Η έρευνα αυτή έδειξε ότι περισσότεροι από τους μισούς από τους 420 ασθενείς που “χτύπησε” ο κορονοϊός παρουσιάζουν τουλάχιστον μία από αυτές τις διαταραχές, ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασης τους όταν έπασχαν από Covid-19. Οι ασθενείς, 265 άνδρες και 137 γυναίκες, εξετάστηκαν έναν μήνα αφού είχαν λάβει θεραπεία στο νοσοκομείο.
«Κατέστη αμέσως σαφές ότι η λοίμωξη που τους προσκάλεσε η ασθένεια θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις και σε ψυχιατρικό επίπεδο», είπε ο καθηγητής Φραντσέκο Μπενεντέτι, ο επικεφαλής της Μονάδας Ερευνών Ψυχιατρικής και Κλινικής Ψυχοβιολογίας στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε.
Η μελέτη αυτή δημοσιεύτηκε σήμερα στην επιστημονική επιθεώρηση Brain, Behavior & Immunity. ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ https://kyparissialive.blogspot.com/2020/08/blog-post_87.html

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη