google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Το Δημόσιο σύστημα υγείας στην Τριφυλία ψυχορραγεί

Το Δημόσιο σύστημα υγείας στην Τριφυλία ψυχορραγεί

Δεν πέρασαν ούτε τρεις μήνες από την κοινή σύσκεψη-συγκέντρωση του Συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου της Κυπαρισσίας με άλλους φορείς στην αίθουσα «ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ», κατά την οποία αναδείχτηκαν οι τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που το οδηγούν σταδιακά, αλλά σταθερά σε πλήρη κατάρρευση και τη μετατροπή του σε ένα απλό Κέντρο Υγείας. Η νέα ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου επισημαίνει ότι τα προβλήματα που είχαν αναδείξει, όχι μόνο δεν λύθηκαν, αλλά διογκώθηκαν, καθώς πέρα από τις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό το Νοσοκομείο δεν μπορεί για πολλές μέρες του μήνα να καλύψει τις εφημερίες λόγω της μετακίνησης γιατρών για την κάλυψη εφημεριών στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας. Επισημαίνουν επίσης ότι πολλές εξετάσεις δεν διενεργούνται στα εργαστήρια του Νοσοκομείου εδώ και πολύ καιρό λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων (δηλαδή λόγω έλλειψης χρημάτων), με συνέπεια οι ασθενείς να καταφεύγουν στα ιδιωτικά μικροβιολογικά εργαστήρια με πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση. 
Όλο το προηγούμενο διάστημα οι κυβερνητικοί βουλευτές της Μεσσηνίας, αλλά και διάφοροι άλλοι παράγοντες λειτούργησαν ως «βαλβίδα εκτόνωσης» της αγανάκτησης των εργαζομένων του Νοσοκομείου, αλλά και των κατοίκων της Τριφυλίας και της γύρω περιοχής διαβεβαιώνοντάς τους ότι ¨κατόπιν ενεργειών τους¨ στον Υπουργό Υγείας και στην Κυβέρνηση σύντομα θα διορίζονταν νέοι γιατροί και ότι δεν υπήρχε θέμα υποβάθμισης. Θα διορθωνόταν δε και η ¨παράλειψη¨ της Πράξης Νομοθετικού περιεχομένου που δεν κάλυπτε τη θέση υποδιοικητή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας.
Ευθύνες έχει και ο νέος Δήμαρχος Γ. Λεβεντάκης, ο οποίος απέρριψε την πρότασή μας για σύγκλιση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου «για να αποφασίσουμε τις αγωνιστικές δράσεις που πρέπει να αναπτυχθούν σε συντονισμό με όλους τους μαζικούς φορείς της Τριφυλίας», όπως αναφέραμε στην ανακοίνωσή μας στις 18-09-2019, διαβεβαιώνοντας το Δημοτικό Συμβούλιο, ότι όλα βαίνουν καλώς μετά την συνάντησή του με τον Υπουργό Υγείας και ότι σύντομα θα έρχονταν 4 νέοι γιατροί στο Νοσοκομείο. 
Ο λαός της Τριφυλίας ας βγάλει τα συμπεράσματά του από τις μέχρι τώρα αρνητικές εξελίξεις και τη συνέπεια λόγων και έργων των διαφόρων πολιτικών παραγόντων και των Κυβερνήσεων προηγούμενων και νυν.
Εμείς απ΄ τη μεριά μας καλούμε τον λαό της Τριφυλίας να θεωρήσει ¨αιτία πολέμου¨ την κατάργηση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, να συσπειρωθούν στα Σωματεία και στους Συλλόγους και να διεκδικήσουν :
  • Να σταματήσει τώρα η εγκληματική, για το λαό, πολιτική στην Υγεία.
  • Να αυξηθούν οι δαπάνες από τον κρατικό προϋπολογισμό για την δημόσια υγεία.
  • Να καταργηθεί ο 1256/Β/11-04-2012 Οργανισμός του Νοσοκομείου και να επανέλθει ο προηγούμενος 10/Β/06-04-1987 που προέβλεπε 45 οργανικές θέσεις ιατρικού προσωπικού, ενώ ο νέος 28, από τις οποίες δεν είναι καλυμμένες ούτε οι μισές.
  • Να αποσυνδεθεί το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας από το Νοσοκομείο της Καλαμάτας και να λειτουργήσει ως αυτόνομη μονάδα β/βάθμιας φροντίδας Υγείας.
  • Να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών και λοιπού προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης με αξιοπρεπείς μισθούς, ώστε να στελεχωθούν όλες οι μονάδες Υγείας της Τριφυλίας με το απαραίτητο προσωπικό και την υλικοτεχνική υποδομή για να παρέχονται στον λαό υψηλού επιπέδου, σύγχρονες, απολύτως δωρεάν υπηρεσίες Υγείας.   

     
Κουκούμης Σαράντος                     
Δημοτικός Σύμβουλος Τριφυλίας
Με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Υ.Γ. Αν ο κύριος Λεβεντάκης διαπίστωσε ότι οι προσωπικές επαφές δεν αρκούν για να δρομολογηθούν λύσεις στα οξυμένα προβλήματα του Νοσοκομείου, επαναλαμβάνουμε την πρότασή μας για έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να εξετάσουμε κι άλλες πιο αγωνιστικές μορφές δράσης από κοινού με όλους τους μαζικούς φορείς της Τριφυλίας.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη