google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Πλατεία ‘POL ARKAS’ (Πολύβιου Δημητρακόπουλου) !

Πλατεία ‘POL ARKAS’ (Πολύβιου Δημητρακόπουλου) !


 Ποιός ξέρει πως η Πλατεία ΟΣΕ στην Κυπαρισσία, ονομάζεται Πλατεία Πολύβιου Δημητρακόπουλου? (φωτογραφία)  
Πόσοι  ξέρουμε τον διάσημο και ιδιόρρυθμο Κυπαρισσιώτη συγγραφέα, με το παρατσούκλι ‘Pol Arkas’ = ‘Πολ’ ο Αρκαδιανός. 
 Πόσοι ξέρουν πως υπάρχει άγαλμά του, έξω απ το παράθυρο του Εισαγγελέα? 

                                                Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ

 ● --Να μεταφερθεί το άγαλμα του , αριστερά από την είσοδο του πέτρινου κτηρίου του ΟΣΕ, για να το βλέπει πολύς κόσμος καθημερινά.  
  Πίσω από το άγαλμα, πάνω στον τοίχο, να κολλήσουν ένα μάρμαρο με διάφορα αποφθέγματά του, και σε αγγλικά-γαλλικά-γερμανικά. 
Να γραφτεί μεγάλη Πινακίδα: Πλατεία Σταθμού: Pol Arkas
Να διώξουν την λάθος πινακίδα: ‘οδός Καλαντζάκου!’

●  --Εκεί πρέπει να μεταφερθεί το  ΚΤΕΛ, στο πανέμορφο πέτρινο κτήριο. Αλλά και η πιάτσα των Ταξί, παράλληλα με δεύτερη πιάτσα,  στην αγορά.            
●--να γραφτεί σωστά η  πινακίδα ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-KΙPARISSIA στο κτήριο του ΟΣΕ. (το ΚΥ με Υ).
●--να ξαναλειτουργήσει το μεγάλο ρολόι του Σταθμού. Να υπάρξει και δεύτερο, ψηφιακό,  + ψηφιακό θερμόμετρο. Να ξαναλειτουργήσει και το μικρότερο ρολόι, διπλής όψεως, που υπάρχει στην κάτω πλευρά.
●--να λειτουργούν πεντακάθαρες τουαλέτες εντός του κτηρίου.
●--να καθαρίσουν  τον χώρο δίπλα απ το κτήριο, εκεί που είναι η ροδιά, πορτοκαλιές και δάφνες. Αλλά και όλος ο χώρος του ΟΣΕ πρέπει να καθαριστεί από παλιόξυλα, από πλαστικά και σίδερα. Αλλά να αφήσουν τα χορταράκια που  βόσκουν οι γίδες. Να μη ψεκάσουν ποτέ με χημικά!
●--να βάψουν  σε 2-3 σημεία διαβάσεις πεζών στην Πλατεία Σταθμού: στις δύο εισόδους, και στη γωνία του ξενοδοχείου έως απέναντι.

●--να μεταφερθεί το περίπτερο απέναντι, στο πεζοδρόμιο του Σταθμού, προς Νότο. Εκεί που είναι σήμερα, έχει καταλάβει το 90% του πεζοδρομίου. 
●-να φτιαχτεί πέτρινο μονοπάτι, από το κτήριο ΟΣΕ , έως το Τρενοτεχνείον. Καθώς και από το πάρκιγκ του Τρενοτεχνείου έως την Πλατεία Σταθμού.

●--η αλλαγή του ΚΤΕΛ στο άδειο κτήριο του ΟΣΕ, συνδυάζεται και με την πεζοδρόμηση της οδού Νοσοκομείου, από το Ξενοδοχείο έως το Μέγαρο της Μητρόπολης.  Οι καφετέριες θα διπλασιάσουν τους πελάτες τους.

●--Τέλος, μάλλον πρέπει να μεταφέρουν και το άγαλμα του Κοκκέβη , από τα δικαστήρια, εντός του κτηρίου  ΟΣΕ !. 

 Ο λαός λέει πως αυτός, ο Κοκκέβης φταίει, που σταμάτησε το τραίνο εδώ, ο ‘τελευταίος σταθμός’, κι έχουν ξεμείνει όλοι οι τρελοί…
Του ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ Κυπαρισσία

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη