Η κρίση γεννά ευκαιρίες με τους Μεσσήνιους

ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας έχει μετατραπεί ο τουρισμός, που αποτελεί τη «βαριά βιομηχανία» της χώρας, με τους ιδιώτες να προσπαθούν μόνοι τους, να υποκαταστήσουν το κράτος, το οποίο δυστυχώς, παραμένει βυθισμένο στις αγκυλώσεις και την αναλγησία του.
Αν και σε πολλές περιπτώσεις, το οικονομικό πεδίο, είναι τουλάχιστον εχθρικό, οι ιδιοκτήτες κάνουν το βήμα παραπάνω, όπως συμβαίνει και στη Μεσσηνία και ειδικά στην Καλαμάτα και τη Μάνη, σε μια προσπάθεια να ορθοποδήσουν και να προσπαθήσουν να ακολουθήσουν τις εξελίξεις, που… τρέχουν! Στο δύσκολο, λοιπόν, αυτό καιρό της κρίσης, οι έξυπνες επενδύσεις, βρίσκονται στο επίκεντρο, με την μετατροπή παλαιών κτιρίων σε σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες να είναι αυτές που κυριαρχούν. Τα αιτήματα για μετατροπή κτιρίων σε ξενοδοχεία πέφτουν… βροχή και ήδη κάποια από αυτά έχουν γίνει δεκτά από τις αρμόδιες αρχές , όπως συμβαίνει σε αρκετά νησιά, αλλά και στην Καλαμάτα, τη Δυτική Μάνη, αλλά και τη Δημητσάνα από τη γειτονική Αρκαδία και την Ηλεία.
Μόνο στην εταιρεία ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΦΟΥΡΙΚΗ Α & Χ-ΒΙΛΛΙΩΤΗ Α & Π., δόθηκαν για την αλλαγή χρήσης υφιστάμενων κτιρίων σε ξενοδοχείο και προσθήκη κατ’ επέκταση 5 νέων κτιρίων και πισίνας στο Δήμο Δυτικής Μάνης,  5 άδειες! Παλιά κτίρια, ακόμη και σιδηροδρομικοί σταθμοί, μετατρέπονται σε ξενοδοχεία, με το βλέμμα των ιδιοκτητών, στραμμένο στην επόμενη μέρα, δεδομένου ότι ο τουρισμός, είναι ο τομέας εκείνος, που τροφοδοτεί την ελληνική οικονομία. Χαρακτηριστικό άλλωστε τον τελευταίο καιρό, είναι το εγχείρημα του Σωτήρη Μαρίνη, που στο αγρόκτημά του στη Μεγάλη Μαντίνεια, συνδυάζει τη μοναδικότητα της φύσης και την ανθρώπινη έμπνευση με εμπειρίες για μικρούς και μεγάλους, όπως τα περίφημα δεντρόσπιτα.
ΣΤΟ ΝΑΔΙΡ ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ – ΣΤΟ ΖΕΝΙΘ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Αυτό άλλωστε, δείχνουν και τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τους βραχυχρόνιους δείκτες απασχόλησης, ωρών εργασίας και αμοιβών σε βασικούς τομείς της οικονομίας για το Δ΄ τρίμηνο 2018. Ο τομέας των υπηρεσιών παροχής καταλύματος και εστίασης παρουσίασε μεγάλη άνοδο τόσο στον δείκτη απασχόλησης (+7,4%), όσο και στους δείκτες ωρών εργασίας (11,6%) και αμοιβών (7,1%). Αντιθέτως, στο… ναδίρ, βρίσκεται ο τομέας των κατασκευών που συνεχίζει να περνάει κρίση, καταγράφοντας σημαντική μείωση!
Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια