google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΑΠΟΥΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΡΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ- VIDEO

ΑΠΟΥΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΡΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ- VIDEO

ΣΕ αναμονή για την εκλογική αναμέτρηση βρίσκεται το εκλογικό σώμα στην Δυτική Μεσσηνία. Άνθρωποι του πολιτισμού, της καθημερινότητας αλλά κυρίως της βιοπάλης τηρούν στάση αναμονής καθώς εκτιμούν ότι δεν υπάρχει ακόμα ξεκάθαρος προγραμματικός λόγος ιδίως σε θέματα πολιτισμού, νεολαίας, οράματος. 
Κάνοντας το ρεπορτάζ μας μιλήσαμε με αρκετό κόσμο. Ο γνωστός Τριφύλιος ποιητής Νίκος Δημογκότσης εστίασε στο πολιτισμό τονίζοντας ότι "έχω την αίσθηση ότι ο πολιτισμός αποτελεί την την εξέλιξη της ζωής οπότε λογικό είναι να μην αναφέρονται οι πολιτικοί μας ποτέ στον πραγματικό πολιτισμό που υπάρχει στον καθημερινό άνθρωπο" για να προσθέσει ότι "μας προβληματίζει ότι οι υποψήφιοι φαίνεται να μην τους αφορά ο πολιτισμός, είτε να μην γνωρίζουν το βάθος των πραγμάτων όπως θα έπρεπε εκτιμώντας κατά τους ίδιους ότι είναι υπερβολή να ασχοληθούν με την ζωγραφική, την ποίηση, την λογοτεχνία, τον χορό, την γλυπτική, την δημιουργία των νέων ανθρώπων στα σχολεία μας και κατά την ταπεινή μου γνώμη αυτό που ενδιαφέρει τους υποψήφιους είναι το πως θα εκλεγούν χωρίς αντίκρισμα ώστε να μην έχουν ευθύνες μετά καθώς θα λογοδοτήσουν αν επωμιστούν ευθύνες κατά την προεκλογική τους περίοδο" καταλήγοντας ότι "γιατί τελικά δεν έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις στο τομέα του πολιτισμού ώστε να τα παλέψουμε όλοι μαζί με την παραγωγή πολιτιστικού προιόντος". 
DSC02845
ΣΟΒΑΡΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ 
Ο Πρόεδρος των πολυτέκνων Τριφυλίας Κώστας Κωσταντόπουλος σε δηλώσεις του επικέντρωσε στην σκληρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες. Ως κοινωνική δράση και ως θύλακας πολιτισμού εξήγησε ότι "πολιτισμός είναι η ίδια η ζωή και για να παράγεις πολιτισμός πρέπει να προσφέρεις, σήμερα η προσφορά έχει αντίτιμο οπότε δεν ασχολούνται με το αντικείμενο, επομένως όταν θέλουμε να κάνουμε πολιτισμό οφείλουμε να προσφέρουμε, είναι αλήθεια ότι ο πολιτισμός δεν θέλει καρέκλα, μπορεί να γίνει ακόμα κι όταν είσαι όρθιος". 
Υπογράμμισε ότι "υπάρχει έλλειμμα πολιτισμού στον τόπο μας, επομένως το μπροστά δεν είναι το άγνωστο είναι συγκεκριμένο κι ο πολιτισμός σε πάει μπροστά με την υλοποίηση νέων ιδεών από νέους ανθρώπους που μπορούν να γίνουν μπροστάρηδες για το μέλλον του τόπου μας". kyparissianews.com  kyparissialive

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη