google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Δ.Τ. Πέτρος Τατούλης «Συνεχίζουμε να διεκδικούμε την υλοποίηση του σχεδίου μας για την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο»

Δ.Τ. Πέτρος Τατούλης «Συνεχίζουμε να διεκδικούμε την υλοποίηση του σχεδίου μας για την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο»

«Έχουμε έτοιμο το μοντέλο της επαναλειτουργίας του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο, με τουριστικό και μεταφορικό χαρακτήρα μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, και συνεχίζουμε να διεκδικούμε, όχι τα χρήματα, αλλά τη δυνατότητα να υλοποιήσουμε το σχέδιό μας» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου και σημείωσε ότι «η Κυβέρνηση και ο ΟΣΕ παρότι πολλές φορές έχουν δημόσια δεσμευτεί ότι θα μας δώσουν αυτή τη δυνατότητα ποτέ μέχρι σήμερα δεν το έχουν κάνει πράξη».
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αφού σημείωσε ότι η αρμοδιότητα ανήκει στον ΟΣΕ, τη ΓΑΙΑΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, υπογράμμισε ότι «η Περιφέρεια δεν έχει το δικαίωμα εκ του νόμου να υλοποιήσει το σχέδιό της. Η διεκδίκησή μας αφορά τόσο τη διάσωση των κτιριακών υποδομών, όσο και την ένταξή τους στην περιφερειακή οικονομία της Πελοποννήσου» και τάχθηκε απέναντι στην πρακτική παραχώρησης κτιρίων χωρίς πρόγραμμα αποκατάστασής τους και αξιοποίησής τους, καθώς το αποτέλεσμα ήταν η απαξίωση και κατάρρευση των υποδομών αυτών.

Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε επίσης στις ενέργειες της Περιφερειακής αρχής για την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου σύμφωνα με το σχέδιό της, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το συμπόσιο στο Πολυτεχνείο της Ζυρίχης, «όπου ενώ αποφασίστηκαν συγκεκριμένες ενέργειές, δυστυχώς η ηγεσία του Υπουργείου και του ΟΣΕ ποτέ δεν τις υλοποίησε».  

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη