google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΠΕΤΡΑΚΟΣ ΓΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ

ΠΕΤΡΑΚΟΣ ΓΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ

ELLADA
ΠΕΤΡΑΚΟΣ: Θα μου επιτρέψετε τέλος να αναφερθώ σε δύο σημαντικά θέματα της Μεσσηνίας και κυρίως της Τριφυλίας. Το πρώτο είναι η συνεχιζόμενη υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, απ’ το οποίο, πέραν των ελλείψεων και της μη στελέχωσης, είχαμε και τις μετακινήσεις του συντονιστή διευθυντή της Χειρουργικής μονάδας και τη συντονίστριας διευθύντριας της Νεφρολογικής μονάδας. 
 Καταγγέλλουμε ότι αυτά δεν είναι τυχαία, αλλά είναι στα πλαίσια της υλοποίησης απ’ την κυβέρνηση, αλλά και από όλη τη μνημονιακή αντιπολίτευση των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει στα πλαίσια υλοποίησης των μνημονιακών πολιτικών, να κλείσουν νοσηλευτικές μονάδες και από 140 που είναι σήμερα να μείνουν 95. 
 Καλούμε τους πολίτες της Τριφυλίας και τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας να αντιδράσουν έγκαιρα πριν είναι αργά και να απαιτήσουν τη στελέχωση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας. Το δεύτερο σοβαρό γεγονός στο οποίο θέλουμε να τοποθετηθούμε είναι το θέμα της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στον Κυπαρισσιακό κόλπο. Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπογραφούν οι συμβάσεις για την παραχώρηση των περιοχών του Ιονίου και του Κυπαρισσιακού κόλπου για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων. 
 Θέλουμε να τονίσουμε ότι είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, διότι στο λεγόμενο οικόπεδο 10, που είναι ανάμεσα στις Στροφάδες και τις ακτές του Κυπαρισσιακού, θα γίνουν βαριές βιομηχανικές εγκαταστάσεις, γεγονός που θα έχει ως συνέπεια την πλήρη υποβάθμιση περιβαλλοντικά της περιοχής, αλλά και οικονομικά οι συνέπειες θα είναι αρνητικές, διότι μπαίνει σε κίνδυνο το τουριστικό, αγροτικό και αλιευτικό προϊόν της περιοχής. Επιπλέον, θέλουμε να τονίσουμε ότι είναι εκτός λογικής από τη μια να έχει χαρακτηριστεί η περιοχή του Κυπαρισσιακού κόλπου Natura και από την άλλη να δίνεται άδεια για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, αλλά και με δεδομένο ότι η περιοχή είναι άκρως σεισμογενής, οι κίνδυνοι ατυχήματος και συνεπώς οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής καταστροφής της περιοχής είναι πολύ μεγάλοι.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη