ΟΞΥΝΕΤΑΙ. ΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΛΙΜΑ

ΟΞΥΝΕΤΑΙ το προεκλογικό κλίμα όσο πλησιάζουμε στις κάλπες καθώς επανήλθε στην δημοσιότητα τεχνηέντως το θέμα της...αυτοδιάθεσης στην πόλη των Φιλιατρών, θυμίζοντας κατά πολύ το σκηνικό που επικρατούσε με τις...μαύρες σημαίες όταν το 2010 έδινε συνέντευξη στον υπογράφοντα ο πρώτος τότε Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, κάτι που το υπενθύμισε στην κομματική εκδήλωση της Ν.Δ. προς τιμήν πρόσφατα στη Κυπαρισσία. Το θέμα αρχικά πήρε διαστάσεις έξω από την ατζέντα της συνεδρίασης της ομοσπονδίας Εμπορικών συλλόγων στα Φιλιατρά, όπου ετέθη ένα πολιτικό θέμα που αφορά την χωροταξική κατανομή αντί να αναλυθούν διεξοδικά τα προβλήματα των εμπόρων και της κοινωνίας που παραμένουν δυσεπίλυτα. Αργότερα πήρε θέση υπέρ της..αυτονομίας χωρίς όμως να υπολογίζονται οι διατάξεις του νόμου Κλεισθένης 1 από τον Αγροτικό σύλλογο που παρέθεσε επιχειρήματα υπέρ της τόνωσης της περιοχής, ακολούθησε η δημόσια δήλωση του Σαράντου Κουκούμη στο κείμενο του δημοτικού συμβούλου κ. Σαρματζή για την αναγκαιότητα ταυτότητα του Δήμου χωρίς όμως να αναλύει τα πολιτικά δεδομένα του εγχειρήματος. 
ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΚΑΙ ΑΤΕΧΝΑ... 
Φυσικά στο χορό μπήκε η κίνηση..'Ανυπότακτα Φιλιατρά' ενώ μάλιστα σε κείμενό του που διένειμε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη υποψήφιου ο οποίος όμως ως επικεφαλής δεν κατάγεται από τα Φιλιατρά αλλά από την Κυπαρισσία, που ούτε λίγο πολύ διεκδικεί τόσο την μεταφορά της Διεύθυνσης Αγροτικής οικονομίας Τριφυλίας και της ΔΕΥΑΤ στα Φιλιατρά. Να θυμίσουμε μάλιστα ότι σε παλιότερη συνεδρίαση το 2010 για το χωροταξικό στην ίδια τριφυλιακή πόλη είχαν εκφραστεί ακραίες θέσεις όπως ότι το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας έπρεπε να γίνει στα Φιλιατρά και να μεταφερθεί, καθώς κι άλλες υπηρεσίες. 
  ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ
Το κλίμα αυτό υποδαυλίζεται για άγνωστους λόγους καθώς δεν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο, καθώς ο νυν υπουργός Εσωτερικών έχει δηλώσει ότι το χωροταξικό θα αξιολογηθεί μετά τις εκλογές, ενώ και η Νέα Δημοκρατία που φιλοδοξεί να γίνει Κυβέρνηση δεν έχει πάρει θέση για το θέμα υποστηρίζοντας μόνο ότι χρειάζονται πόροι και όχι χωροταξική κατανομή. Λέτε να επαναληφθεί το σκηνικό του 2010 το οποίο τεχνηέντως θα αποδομήσει την ενότητα της Τριφυλίας που έχει διαταραχθεί από την αδυναμία ομογενοποίησης του Δήμου εδώ και 5 χρόνια, ρωτούν οι πολίτες.
Πηγή http://kyparissialive.blogspot.com/2019/03/blog-post_961.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια