google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Έκθεση Κατάστασης περιβάλλοντος Ελλάδα ΕΚΠΑΑ

Έκθεση Κατάστασης περιβάλλοντος Ελλάδα ΕΚΠΑΑ

Η Δήμητρα Λυμπεροπούλου επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Πελοπόννησος Οικολογική» συμμετείχε στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Εθνικό Κέντρο Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΚΠΑΑ), για την παρουσίαση της Έκθεσης Κατάστασης Περιβάλλοντος (ΕΚΠ), την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου 2018, στις 17:30, στον χώρο του Μεγάρου Μουσικής.
Το Εθνικό Κέντρο Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης σε συνεργασία με πανεπιστημιακούς φορείς, ερευνητικά κέντρα και μελετητικές εταιρείες εκπόνησε την Έκθεση Κατάστασης Περιβάλλοντος.
Πρόκειται για την 4η Έκθεση Κατάστασης Περιβάλλοντος της Ελλάδας, αλλά είναι η πρώτη μετά το 2013, έτος όπου δημοσιεύθηκε η τελευταία Εθνική Έκθεση για την Κατάσταση Περιβάλλοντος για την περίοδο 2008-2011.
Στην Έκθεση Κατάστασης Περιβάλλοντος 2018 περιλαμβάνονται στοιχεία για την κατάσταση του περιβάλλοντος στην Ελλάδα στους τομείς της κλιματικής αλλαγής, της ποιότητας της ατμόσφαιρας, του θορύβου, της βιοποικιλότητας, των υδάτων, των αποβλήτων και των οριζόντιων περιβαλλοντικών θεμάτων.
Το Εθνικό Κέντρο Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης στοχεύει να αποτελέσει τον στρατηγικό σύμβουλο της Ελληνικής Πολιτείας σε θέματα περιβάλλοντος και βιώσιμης ανάπτυξης. Μέσω της παροχής διαρκούς, αξιόπιστης και αντικειμενικής πληροφόρησης, γνώσης και τεκμηριωμένων απόψεων, εισηγήσεων και γνωμοδοτήσεων, υποστηρίζει την κατάρτιση και εφαρμογή ορθών και αποτελεσματικών πολιτικών στους παραπάνω τομείς. Συνεισφέρει, ως τεχνογνωστικός μηχανισμός, στην ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής διάστασης στις τομεακές αναπτυξιακές πολιτικές και στην επίτευξη, μέσω αυτής, ενός οριζόντιου συντονισμού των δημοσίων πολιτικών που αφορούν άμεσα ή έμμεσα τη διαχείριση του χώρου και του περιβάλλοντος.
Τα αποτελέσματα της έκθεσης αποτελούν  μια σημαντική πηγή περιβαλλοντικής πληροφορίας επιστημονικά τεκμηριωμένης που περιέχει ποιοτικούς και ποσοτικούς δείκτες.
Τα συμπεράσματα της έκθεσης αποτελούν ένα σοβαρό εργαλείο χάραξης περιβαλλοντικής πολιτικής που οφείλουν να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη κυρίως όσοι λαμβάνουν αποφάσεις που αφορούν το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας.
Το παρόν έδωσαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Φάμελλος Σωκράτης, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Δημαράς Γιώργος, η Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, κα Ιγγλέζη Κατερίνα.
Δυστυχώς σε μα τέτοια εκδήλωση έλαμψαν με την απουσία τους πολιτικά και αυτόδιοικητικά στελέχη  της Πελοποννήσου παρά το γεγονός ότι πλέον η κλιματική αλλαγή είναι εδώ και αναμένεται να επηρεάσει άμεσα και την Πελοπόννησο τα επόμενα χρόνια.

Δήμητρα Λυμπεροπούλου
Επικεφαλής Περιφερειακής Παράταξης

«Πελοπόννησος Οικολογική»

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη