google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ο πολιτισμός στην ΚΑΛΑΜΑΤΑ, έχει πολύ δρόμο ακόμα…

Ο πολιτισμός στην ΚΑΛΑΜΑΤΑ, έχει πολύ δρόμο ακόμα…

 Στην Κυπαρισσία, όταν θέλουμε να κοροϊδέψουμε έναν νεόπλουτο χωριάτη που καμαρώνει για το χωριό του, λέμε τη φράση: γειά σου Αμαλιάδα, με τα φώτα σου!, (ή,‘με τα ηλεκτρικά σου’) Την φράση αυτή πρωτοείπε ένας Αμαλιαδαίος μόλις την είδε από μακριά, νύχτα, απ’ το τραίνο. Κάτι παρόμοιο πρόκειται να γίνει με το ανοιχτό θέατρο της Καλαμάτας.
Ο ανάδοχος θα πάρει 998.000 Ευρώ (!!!) από το ΕΣΠΑ, (ευρώπη), (μηδενική συμμετοχή από Δήμο!),  για να φτιάξει ανοιχτό θέατρο σε επίπεδο χώρο(!) 3,5 στρεμμάτων, δίπλα από το τσιμεντένιο ποτάμι Νέδοντα. Το έργο θα χωράει 2000 θεατές, οι 1800 θα κάθονται σε σταθερά πλαστικά καθίσματα(!), πάνω σε σιδερένιο σκελετό (!!!), ενώ για τους 200 ‘επισήμους’ θεατές των πρώτων θέσεων, θα φτιαχτούν μαρμάρινα καθίσματα, από ‘φέτες’  μάρμαρο (Πάρνωνα!!), κολλημένο πάνω σε τσιμεντένια βάση.(!)
Δίπλα, θα φτιαχτεί μονώροφο (τσιμεντένιο!) κτίριο 350 m2 , για αποδυτήρια, κυλικείο, τουαλέττες, αποθήκες, γραφεία. Θα φτιαχτεί πάρκιγκ για εκατοντάδες αυτοκίνητα (!) Ο υπαίθριος χώρος θα στρωθεί με κυβόλιθους (τσιμεντόκυβους!)
--Όλος ο χώρος, 39 στρέμματα, θα έχει μεταλλική (σιδερένια!) περίφραξη (!).
Αλλά ας πάμε στο θέμα που βγάζει και γέλιο:  οι κερκίδες θα κατασκευαστούν από μεταλλικά δικτυώματα, για ελαχιστοποίηση της επιβάρυνσης του χώρου με κατασκευές, και την αποφυγή δημιουργίας φραγμάτων στην κίνηση του αέρα!!!!!!!!
 Τα σχόλια περιττεύουν : γειά σου καλαμάτα, με το λιμάνι, και το αεροδρόμιό σου, με τον ισόβιο δήμαρχό σου. Και τέλος, γειά σου με το σιδερένιο-τσιμεντένιο θέατρό σου, και με τις πλαστικές καρέκλες του!!!!
                                                ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Σχόλια: 1.  Είναι θέμα όσοι φτιάχνουν σιδερένιες κερκίδες!!!. Όλα τα αρχαία θέατρα φτιάχνονταν σε μια κοίλη χωμάτινη πλαγιά, φυσική ή τεχνητή, με ακουμπητές πέτρες ή μάρμαρα, καλά ταιριασμένες, χωρίς τσιμέντο.
2.  Με 1 εκατομμύριο ευρώ (350 εκατομμύρια δραχμές!) θα έφτιαχναν  10 πέτρινα και μαρμάρινα θέατρα των 1000 θεατών, διασπαρμένα σε όλες τις πόλεις της Μεσσηνίας,  και 10 φορές πιο ομορφότερα απ αυτό που σχεδιάζουν.
---Ένα θέατρο εντός πόλης, δεν θέλει θέσεις για πάρκιγκ!!!! Ας πάνε με τα πόδια.
3. --Αλλά γιατί το ποσόν είναι 998 χιλιάδες, ‘παρά  2’ εκατομμύριο, αναρωτηθήκατε? Πόσα θα πάνε για τα υλικά? πόσα θα πάρουν οι εργάτες? και πόσα οι σχεδιαστές?    Για την σπατάλη του ενός εκατομμυρίου , ευθύνη έχουν όλοι: αλλά κυρίως η Ευρώπη που δίνει ως δικά της τα χρήματά μας, για να φτιάχνουν κακόγουστα πλαστικά-σιδερένια-τσιμεντένια ‘θέατρα’.
4.  --Πήραμε το θάρρος να κρίνουμε το θέατρο της Καλαμάτας, αφού ο Νέδων είναι δίδυμος ποταμός με την  Νέδα, έχουν κοινές πηγές, εκεί που γεννήθηκε ο Δίας. Όλοι εμείς οι Μεσσήνιοι, είμαστε σαν νησί ανάμεσα σ’ αυτά τα δυό πανέμορφα ποτάμια…
5. --Κάτι ολόιδιο με την Αμαλιάδα και την Καλαμάτα, συνέβη και στο Περδικονέρι  Κυπαρισσίας . Χάλασαν ‘εκατομμύρια’ χρήματα της Ευρώπης για μια κακόγουστη πλατεία, και κάνουν φωτορύπανση όλη νύχτα με εκτυφλωτικά φώτα, που τα βλέπει και ο δορυφόρος!!!.        Γειά σου Ποδογορά με τα ηλεκτρικά σου!!!

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη