google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΓΑΛΑΖΙΟΣ...ΠΑΡΟΞΥΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ

ΓΑΛΑΖΙΟΣ...ΠΑΡΟΞΥΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ

ΔΕΝ ήταν ευχάριστο το κλίμα σύμφωνα με πληροφορίες κατά την συνάντηση μεταξύ των στελεχών της Τοπικής οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας Τριφυλίας με τον Δήμαρχο Τριφυλίας μετά από πρόσκληση, η οποία δεν κατέληξε σε νέο ραντεβού, 10 μήνες πριν την διεξαγωγή των εκλογών της 26ης Μαίου 2019. Αυτό που έχει επισημανθεί από την τοπική οργάνωση είναι ότι η νυν Δημοτική αρχή υποστηρίχθηκε από το γαλάζιο κόμμα αλλά μέσα σε 4 χρόνια δεν κατάφερε να διατηρήσει 1ον την επαφή με την κοινωνία στο βαθμό που αξίζει ξεπερνώντας αγκυλώσεις του παρελθόντος, 2ον την αδυναμία επίλυσης ζωτικών προβλημάτων που απασχολούν τους δημότες, 3ον την διαπίστωση που μάλλον παραμένει κοινή ότι ο Δήμος δεν είναι ομογενοποιημένος, ούτε σε επίπεδο δημοτικών συμβούλων αλλά κυρίως στην συνοχή της καθημερινότητας. 
 ΒΑΡΥ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ 
 ΤΟ κλίμα ήταν βαρύ ιδίως στο τομέα των έργων δεδομένου ότι δεν έχουν υποβληθεί μελέτες για ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ, την αναζήτηση χρηματοδοτικών εργαλείων που θα διασφαλίσουν υποδομές στο Δήμο. Ωστόσο εκτός από τα προγράμματα η Δημοτική αρχή υποστήριξε ότι υπάρχει άριστη συνεργασία με την περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία υλοποιεί έργα στην περιοχή. Ωστόσο σημειώνεται τα μεγάλα έργα όπως το Λιμάνι Κυπαρισσίας ο φορέας υλοποίησης, εκτέλεσης και παρακολούθησης είναι η περιφέρεια με την σφραγίδα Τατούλη όπου ο Δήμος έχει τον ρόλο μόνο παρατηρητή. Όπως συνέβη και σε άλλες περιπτώσεις. 
ΧΑΜΕΝΕΣ 4ΕΤΙΕΣ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ; 
Όπως και να έχει το κλίμα σε ότι αφορά τις επιδόσεις της Δημοτικής αρχής κινείται σε χαμηλά επίπεδα, την ώρα που οι ενδοπαραταξιακές συγκρούσεις έχουν διογκωθεί, ενώ οι κόντρες με την αντιπολίτευση είναι μόνιμο επεισόδιο σε κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου. Θα έλπιζε κανείς την ώρα που όμοροι Δήμοι προχωρούν σε πολλά επίπεδα, η Τριφυλία δεν έχει βρει ακόμα μετά από χρόνια τον βηματισμό της και είναι δύσκολο να αναστραφεί μέσα σε λίγους μήνες. 
 Τα δεδομένα της Τριφυλίας σύμφωνα με πληροφορίες γνωρίζει πολύ καλά η ηγεσία του πολιτικού φορέα καθώς η Ν.Δ. θεωρεί ότι η τοπική αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να προσκολληθεί στο παρελθόν αλλά να χαράξει άλλη πορεία εκτιμώντας όπως έχει αποσαφηνίσει ο Πρόεδρος της Ν.Δ. ότι πλέον οι Μαυρογιαλούροι και οι Γκόρτσοι ανήκουν στο παρελθόν μέσα από ένα νέο κόμμα που θα δημιουργεί εμπιστοσύνη στην κοινωνία.
kyparissianews.com , kyparissialive

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη