google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΑΠΟΨΗ: 2 Έλληνες αξίζουν όσο 8 Τούρκοι !!!

ΑΠΟΨΗ: 2 Έλληνες αξίζουν όσο 8 Τούρκοι !!!

 
Όταν έγινε το πραξικόπημα στην Τουρκία, και ήρθαν με το ελικόπτερο στην Ελλάδα οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί, δεν μπορούσαμε να φανταστούμε πως αυτή ήταν η πρώτη πράξη ενός δράματος…
 Μερικοί χάρηκαν και καμάρωσαν που οι Τούρκοι Στρατιωτικοί βρήκαν καταφύγιο στην Δημοκρατική Ελλάδα, αν και  είναι εχθροί μας. Άλλωστε, το Σύνταγμα της Ελλάδας προβλέπει πως : Aπαγoρεύεται η έκδoση αλλoδαπoύ πoυ διώκεται για τη δράση τoυ υπέρ της ελευθερίας. (άρθρο 5, 2)
Το Υπουργείο Εξωτερικών πιάστηκε στον ύπνο..
Διότι δεν είδε,  πως δεν μπορείς να δώσεις άσυλο σε καταζητούμενους για προδοσία στρατιωτικούς, μιας χώρας με την οποία βρίσκεσαι σε εμπόλεμη κατάσταση, που κάνει 40 παραβάσεις του εναέριου χώρου κάθε μέρα, που έχει καταλάβει το μισό μεγαλύτερο ελληνικό νησί, την Κύπρο. Διότι κάτι τέτοιο εξαγριώνει περισσότερο τον ήδη επικίνδυνο εχθρό.  
  Αλλά ούτε ήτανε  σωστό να τους εκδώσουν στον  Ερντογάν, κι έτσι, έπρεπε να τους επιτρέψουν να  πάνε σε άλλη ουδέτερη Ευρωπαϊκή Χήρα, ή στην Αμερική (όπως ο Γκιούλ), κάτι που δεν σκέφτηκαν.
Ίσως υπολόγιζαν πως ο Ερντογάν θα πέσει σύντομα, και θα έρθει άλλος δημοκρατικός και ειρηνικός Πρόεδρος, και τότε θα δίναμε τους 8 Τούρκους, και θα φαινόμασταν ήρωες , φιλειρηνικοί γείτονες, και προστάτες της ελευθερίας και δημοκρατίας…..
 Αυτό δεν είναι διπλωματία, αλλά αφελής ρομαντισμός…

 Όμως ο Ερντογάν δεν έπεσε, αντιθέτως ισχυροποιήθηκε, έκλεισε στη φυλακή ‘τη μισή Τουρκία’, και αύξησε την επιθετικότητά του γενικώς, στο αιγαίο στην Κύπρο, παντού. Και κατηγορεί την Ελλάδα πως προστατεύει  τρομοκράτες και προδότες κλπ.
Και τότε ανέλαβε να βρεί τη λύση η Ελληνική Δικαιοσύνη (κατόπιν συνεννοήσεως με τον Πρωθυπουργό) , δηλαδή  να μην εκδοθούν!
Δυστυχώς και η ‘ανεξάρτητη’ δικαιοσύνη πιάστηκε κι αυτή στον ύπνο…

και πήγαμε στην δεύτερη πράξη του έργου…
Ο Ερντογάν  έφερε για πραγματοποίηση το σχέδιο ‘Οτζαλάν νούμερο 2 .  Είχε δώσει εντολή να παρακολουθούν του Έλληνες στρατιώτες, και με πρώτη ευκαιρία να  α π α γ ά γ ο υ ν 2-3-4 , για να ζητήσουν μετά την ανταλλαγή. Είναι μια πάγια τακτική που γίνεται σε εμπόλεμες καταστάσεις. Και βρήκε την ευκαιρία, και έπιασαν στα πράσα, τους 2 φαντάρους  στον Έβρο. Τους έκαναν  α π α γ ω γ ή , εκμεταλλεύτηκαν το χιονισμένο τοπίο, και είπαν  ψέματα πως είχαν περάσει στο τουρκικό έδαφος 150 μέτρα!!!     Οι στρατιώτες δεν έχουν μιλήσει ακόμα, για να πουν την αλήθεια…
 Το Υπουργείο  Άμυνας πιάστηκε -κι αυτό- στον ύπνο.
Στη συνέχεια  η Τουρκική Δικαιοσύνη ανταπέδωσε το τρικ που έκανε η Ελληνική με τους 8, και είπε πως δεν τους αφήνει.

η τρίτη πράξη του έργου,
ήταν να παρακαλάει η Ελλάδα, με τον έναν ή άλλο τρόπο, να τους αφήσουν όσο πιο γρήγορα.  Έβαλαν για προξενητές τους Ευρωπαίους, το Νάτο, τους Ρώσους, κλπ. Μόνο τους Κινέζους δεν έβαλαν…

και φτάσαμε επιτέλους στην 4η , και τελευταία πράξη του δράματος. Δηλαδή στην ανταλλαγή των 2 με τους 8. Είναι αυτό που είχε σχεδιάσει από την αρχή ο Ερντογάν, αυτό που και μεις σκεφτήκαμε, αλλά δεν θέλαμε να το παραδεχτούμε, δηλαδή εν τέλει να παραδεχτούμε πως η Ελληνική διπλωματία υπολείπεται πολύ από την Τούρκικη.

---------- Αλλά ας δώσουμε μια εύθυμη νότα.
Θα ρωτήσει κάποιος: Γιατί να μη δώσουμε μόνον 2 από τους 8 Τούρκους? (ώστε να έχουμε και άλλους να ανταλλάξουμε, αν χρειαστεί, στο μέλλον)
Η απάντηση είναι πως οι Έλληνες είναι ανώτεροι, και σε τρόπους συμπεριφοράς, και σε ‘βάρος’. Ένας Έλληνας αξίζει όσο 4 Τούρκοι!!!

                                            antoniosantonopouloskyparissia.blogspot.gr

υστερόγραφα:
1. Το σχέδιο ανταλλαγής ,περιλαμβάνει βεβαιώσεις από πλευράς Τούρκων, πως θα κάνουν μια δίκαιη δίκη για τους 8, δεν θα τους στήσουν στην κρεμάλα.
2.  Όταν απελευθερωθούν οι 2 Έλληνες, τότε θα μάθουμε την αλήθεια, πως δεν είχαν περάσει στο τουρκικό έδαφος… Αλλά θα είναι πλέον αργά.

3.  Είναι τραγωδία πως οι σύγχρονοι Τούρκοι είναι πιο διπλωμάτες από εμάς τους Έλληνες, και το δράμα είναι πως οι περισσότεροι πολιτικοί τους, έχουν σε ένα μεγάλο βαθμό (20-30-40 %) ελληνικό dna !!. Αρκεί να δεις τη φάτσα τους, πόσο μοιάζουν με μας, που έχουμε και μεις , επίσης, 20-30 % τούρκικο αίμα. Η βαθειά αιτία της αγριάδας των τούρκων, είναι πως είναι απόγονοι γενιτσάρων…

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη