google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΑΔΕΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΕΥΑΤ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ..

ΑΔΕΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΕΥΑΤ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ..

ΜΟΝΟΠΩΛΗΣΕ το ενδιαφέρον στο τελευταίο Δ.Σ. Τριφυλίας τόσο το θέμα των ενοποιημένων τελών ύδρευσης με την επιβολή Ειδικού φόρου όσο και το ενοποιημένο πολιτιστικό τέλος που περιλαμβάνεται στους λογαριασμούς νερού, καθώς σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψήφισε τα 2 πρώτα θέματα της ημερήσιας διάταξης.
Σε εισήγησή του ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κατσίβελας πρότεινε στην ΔΕΥΑΤ την μείωση του τέλους με βάση την κατανάλωση με έμφαση της επιχειρήσεις ώστε να λειτουργούν, την μείωση του Ειδικού τέλους από 80% σε 50% διατηρώντας την ισχύ του κοινωνικού τιμολογίου για ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, λέγοντας ότι το ειδικό τέλος ίσχυε παλιότερα ενώ πλέον με εξορθολογισμό επεκτάθηκε στην επικράτεια του Δήμου. Δικαιολόγησε το τέλος ως υποστήριξη επενδύσεων, γεωτρήσεων ζητώντας μάλιστα μελέτη για αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης στη Κυπαρισσία από το αρμόδιο υπουργείο, μαζί με το θέμα της επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού σε κοινότητες.
ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΕΤΗ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ...
Την σύνταξη απλής ανέξοδης οικονομικοτεχνικής μελέτης ζήτησε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Ανδρινόπουλος αναλύοντας τα ποσοστά επιβάρυνσης στους δημότες, για ισοσκελισμό εσόδων- εξόδων με βάση τις πραγματικές ανάγκες της ΔΕΥΑΤ για τις 19.000 παροχές που υπάρχουν. Εκτίμησε ότι τα πάγια δεν είναι αναλογικά, με τιμολογιακή πολιτική που είναι συρραφή παλιότερων αποφάσεων, ενώ διατύπωσε απόψεις για την ποιότητα υδάτων ανά δημοτική ενότητα υπονοώντας ότι σε ορισμένες περιοχές οι κάτοικοι πίνουν νερό άδρευσης! Υποστήριξε ότι δεν έγιναν μελέτες, ούτε επενδύσεις που να πιστοποιούν την εγκυρότητα της πολιτικής τελών που εφαρμόζει η ΔΕΥΑΤ. 
Ερωτήσεις για τις ενέργειες της ΔΕΥΑΤ έκαναν στην συνεδρίαση η κα Μαραβελή, ο κ.Κουτσούλης όπως και η κα Τσούλου με αφορμή την ποιότητα των γεωτρήσεων σε βάθος χρόνου. 
kyparissianews.com ,kyparissialive

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη