google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Γιορτή για το "Tour du Peloponnese 2017" υπό τη σκέπη του επιβλητικού Ναού | Προβολή της ελληνικής κουζίνας και της φιλοξενίας σε παγκόσμιο επίπεδο με την υποστήριξη του #ΦΙΓΑΛΕΙΑNews24 | Να γίνει σήμα κατατεθέν ο Ναός του Επικουρίου Απόλλωνα για το μηχανοκίνητο αθλητισμό | Εντυπωσιακές εικόνες (ΦΩΤΟ)
Πρόκειται για έναν αγώνα - περιήγηση κλασσικών αυτοκινήτων με την ονομασία «Tour du Peloponnese». Πρόκειται για μια διοργάνωση της Scuderia Triskelion σε συνεργασία με τα Αθλητικά Σωματεία A.Λ.Α.Κ, Α.Λ.Μ.Α. και την ΟΜΑΕ, για τέταρτη συνεχή χρονιά στην Πελοπόννησο. Οι συμμετέχοντες τη περασμένη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου μετά την Αρχαία Ολυμπία κατευθύνθηκαν στο επιβλητικό ναό του Επικουρείου Απόλλωνα και κατέληξαν στη Δημητσάνα όπου και διανυκτέρευσαν.
Περίπου στις 2:30 το μεσημέρι έφθασαν στο Ναό του Επικουρείου Απόλλωνα τα κλασσικά αυτοκίνητα για να μαγνητίσουν τα βλέμματα των επισκεπτών και του προσωπικού του Ναού αλλά και επισκεπτών που βρέθηκαν εκεί από τη Νέα Φιγαλεία για να υποδεχθούν τα οχήματα και τα πληρώματα τους για πρώτη φορά. Συνολικά 22 οχήματα με 45 άτομα πληρώματα και 6 βοηθητικά οχήματα με προσωπικό τερμάτισαν στο χώρο του Ναού μετά από μια σχετικά γρήγορη ειδική διαδρομή που ξεκινούσε μερικά χιλιόμετρα πριν. Όλα τα πληρώματα είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τον εντυπωσιακό ναό και τον περιβάλλοντα χώρο αλλά και να φωτογραφηθούν με τα οχήματά τους.
Εκεί το λόγο είχε το Εστιατόριο Πανόραμα από τη Νέα Φιγαλεία που μαζί με το προσωπικό του είχαν ετοιμάσει έναν υπέροχο μπουφέ με ντόπια παραδοσιακά προιόντα και φαγητά, μεταξύ των οποίον η ελληνική φέτα, ελιές, τζατζίκι, χωριάτικο ψωμί, κρεατικά από ντόπια αμνοερίφια ελευθέρας βοσκής, κρασί από αμπελώνες της περιοχής, εξαιρετικό ελαιόλαδο και ρίγανη από τη Νέα Φιγαλεία, χωριάτικες σαλάτες με υλικά από κτήματα της περιοχής, ενώ δεν έλειπαν και τα φρούτα με το ντόπιο σταφύλι από αμπελώνες της περιοχής να γίνεται πραγματικά ανάρπαστο! Η έκπληξη του μπουφέ ήταν ένα μεγάλο ταψί παραδοσιακού μπακλαβά το οποίο όχι μόνο εντυπωσίασε τα πληρώματα αλλά δεν έλειψαν και αυτοί που πήραν και...κομμάτια για τους δικούς ανθρώπους. Το προσωπικό εξαιρετικό, εξυπηρετούσε και τον πιο ιδιότροπο οδηγό! Ο συνδυασμός της προβολής της ελληνικής κουζίνας και της φιλοξενίας ήταν η αιτία να δοθούν πολλά συγχαρητήρια στους κατοίκους της Νέας Φιγαλείας οι οποίοι εθελοντικά προσφέρθηκαν να βοηθήσουν στην ομαλή άφιξη και αναχώρηση όλων των πληρωμάτων από το Ναό.
Η οργάνωση της επιτυχημένης αυτής εκδήλωσης προβολής της ελληνικής κουζίνας και φιλοξενίας σε παγκόσμιο επίπεδο, έγινε με πρωτοβουλία του ενημερωτικού φορέα #ΦΙΓΑΛΕΙΑnews24 και του Θάνου Χουλιάρα και τη στήριξη της Scuderia Triskelion και του Γιάννη Καράμπελα.
''Να γίνει ο Ναός σήμα κατατεθέν για το μηχανοκίνητο αθλητισμό'', δήλωσε σε μέσο ενημέρωσης του εξωτερικού ο συντάκτης του #ΦΙΓΑΛΕΙΑnews24 Θάνος Χουλιάρας ο οποίος τόνισε πως: ''Είναι η 4η συνεχόμενη χρονιά που βρισκόμαστε στο Ναό του Επικουρίου Απόλλωνα για να υποδεχθούμε το Tour du Peloponnese 2017. Θέλουμε να πετύχουμε ένα στόχο. Ο Ναός του Επικουρίου Απόλλωνα να γίνει σήμα κατατεθέν για το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ήδη πέρασε πριν λίγες μέρες το Διεθνές Ιστορικό Ράλυ VIA HELLENICA 2017 ενώ ήρθε και το TOUR DU PELOPONNESE 2017. Περιμένουμε σε λίγες μέρες και το Διεθνές MILLE ET UNE NUITS CLASSIC 2017.Το 2018 έχουν ήδη προγραμματιστεί άλλα 4 περάσματα από διεθνή ιστορικά ράλλυ!''
Τέλος άλλη μια ειδική ξεκίνησε από το Ναό για να ολοκληρωθεί λίγα χιλιόμετρα ποιο πέρα με τελικό προορισμό την Δημητσάνα όπου όπως προαναφέραμε,διανυκτέρευσαν. Δείτε παρακάτω εικόνες από τον Ναό του Επικουρίου:
Αρωγοί σε αυτόν τον αγώνα η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και ο Δήμος Γορτυνίας μαζί με τους υποστηρικτές Δήμους Αρχαίας Ολυμπίας και Ναυπλιέων, ενώ το #ΦΙΓΑΛΕΙΑnews24 ήταν χορηγός επικοινωνίας και προβολής του αγώνα.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη