google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Οι Σεισμολόγοι και οι σεισμοί στην Ελλάδα...

Οι Σεισμολόγοι και οι σεισμοί στην Ελλάδα...

  Οι περισσότεροι νομίζουν πως ο σεισμός είναι κάτι πολύ-πολύ κακό, ενώ οι σεισμολόγοι είναι οι καλοί επιστήμονες που μας σώζουν απ’  τους σεισμούς!...
 Θα (απο) δείξουμε πως οι σεισμοί είναι ‘χρήσιμοι’ γιατί μας προσγειώνουν στην πραγματικότητα, ενώ οι σεισμολόγοι είναι εντελώς άχρηστοι.

  Ο σεισμός είναι ένα φυσικό φαινόμενο, σχεδόν ακίνδυνο, αν το συγκρίνουμε με τη φωτιά, ή την πλημμύρα. Μας διδάσκει να χτίζουμε απλά και γερά σπίτια, ισόγεια  ή το πολύ και με έναν όροφο , όπως ήταν όλα τα σπίτια στην αρχαία Ελλάδα. Να μη μένουμε σε ετοιμόρροπα παραδοσιακά σπίτια, ας χτίσουμε καινούργια με τον παραδοσιακό τρόπο. Ή να μένουμε σε ξύλινα ισόγεια σπίτια, που δεν φοβούνται το σεισμό. Είναι λάθος πού μένουμε σε ψηλές πολυκατοικίες, διότι εκτός από σεισμό, κινδυνεύουμε και από πυρκαγιές .

Οι  Σεισμολόγοι, όπως λέει το όνομά τους, λένε ‘λόγια’ σχετικά με τους σεισμούς.  Και αφήνουν, με ένα πολύ ύπουλο τρόπο, υ π ο ν ο ο ύ μ ε ν α πως μπορούν να προβλέψουν την εξέλιξη ενός σεισμού, ή και έναν σεισμό. Άλλοτε  καθησυχάζουν, άλλοτε  έχουν σε ετοιμότητα τον πληθυσμό !!  Αλλά όλοι ξέρουμε πως  ο σεισμός δ ε ν   π ρ ο β λ έ π ε τ α ι ,  άρα είναι  απεγνωσμένοι..

                     προσεισμός ή  μετασεισμός?  = απάτη
Οι σεισμολόγοι, λένε  με ‘στόμφο’ μόνο 10 λέξεις(!) : προσεισμός, μετασεισμός, εκτόνωση φαινομένου, ρήγμα, ρίχτερ, επίκεντρο, εστιακό βάθος.  
Η μεγαλύτερη αξία βρίσκεται στις 2 λέξεις: προ-σεισμόςμετα-σεισμός.  Κατ’ αρχάς δεν έχει  κ α μ μ ί α  σημασία αν ένας μεγάλος σεισμός είχε και μικρότερους , πριν ή μετά απ’ αυτόν. Έπειτα, ο κάθε ‘μετασεισμός’ γίνεται  ‘προσεισμός’, αν μετά απ’ αυτόν γίνει άλλος μεγαλύτερος… Αν  οι σεισμοί γίνονται πιο αδύναμοι, αυτό δεν αποκλείει να γίνει ένας πολύ μεγάλος!!!

Οι Σεισμολόγοι , με απλά λόγια, είναι παραμυθατζήδες και με ανύπαρκτη γνώση.
                                                    antoniosantonopouloskyparissia.blogspot.gr
υστερόγραφα:
1. -Ο σεισμός μας διδάσκει , επίσης, να μην τρέχουμε με τεράστιες ταχύτητες με  τραίνα και αμάξια, γιατί αν κάνει σεισμό, θα γίνουν πολλά δυστύχημα.
2. -Πολλά ζώα είναι ανώτερα από τους σεισμολόγους. Προαισθάνονται τους σεισμούς, λίγα λεπτά πριν,  όσο χρειάζεται για να αφήσουν την φωλιά τους…
3. -Λίγα χρόνια πριν, 3 Έλληνες Σεισμολόγοι: Βαρώτσος-Αλεξόπουλος-Νομικός , είχαν επινοήσει μια συσκευή που ανίχνευε ηλεκτρικά κύματα μερικές ώρες πριν από έναν σεισμό . Είχαν προβλέψει με σχετική επιτυχία αρκετούς σεισμούς (!), αλλά αντιδρούσαν οι άλλοι ‘σεισμολόγοι’ και το επίσημο κράτος!!  Το κράτος πρέπει να επιδοτήσει αυτές τις πρακτικές έρευνες, και να απολύσει τους σημερινούς θεωρητικούς ‘σεισμολόγους’.
--- Όμως το πρόβλημα είναι αλλού:  έστω κι αν είχαμε πιθανότητα για πρόγνωση ενός σεισμού , δεν μπορούμε να το πούμε , γιατί πρέπει πρώτα να εκπαιδευτεί ο πληθυσμός, ώστε να μην πάθει πανικό, για να μην  γίνουν χιλιάδες κλοπές και άλλα εγκλήματα.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη