google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Χωρίς τέλος οι κόντρες για την Γαλάζια Σημαία

Χωρίς τέλος οι κόντρες για την Γαλάζια Σημαία

Οι διαφορετικές αντιλήψεις Συμπολίτευσης και Αντιπολίτευσης, ως προς την οργάνωση των παραλιών αλλά και την προβολή τους σχετικά με τη βράβευση με Γαλάζια Σημαία, έγινε πασιφανής στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας. 
Από την Αντιπολίτευση, που τέθηκε το θέμα και τα ερωτήματα, για το γεγονός ότι φέτος η δημοτική Αρχή Τριφυλίας από μόνη της επέλεξε και αποφάσισε να μην αιτηθεί καν τη βράβευση παραλιών της Τριφυλίας με Γαλάζια Σημαία, αφέθηκαν αιχμές σε βάρος της δημοτικής Αρχής, ενώ από τη Συμπολίτευση εξέφρασε διαφορετική άποψη για τη σημασία και την αξία της Γαλάζιας Σημαίας. Το θέμα έθεσε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Ανδρινόπουλος, λέγοντας πως, «Πάλι τις προηγούμενες μέρες ήρθε στη δημοσιότητα το θέμα της Γαλάζιας Σημαίας. Το είχα πει και πιο παλιά ότι, στο Δήμο μας είχαμε δύο Γαλάζιες Σημαίες και ενώ θα έπρεπε να προσπαθούμε να αυξήσουμε τον αριθμό, απεναντίας φτάσαμε στο σημείο να μην έχουμε καμία. Είχαμε πάρει απάντηση από το Δήμαρχο ότι, μπορούμε να προβάλουμε και διαφορετικά το Δήμο μας, αλλά απ’ ό,τι είδατε και απ’ ό,τι βλέπουμε όλοι, η Γαλάζια Σημαία μπορεί να προβάλει το Δήμο. Δε σημαίνει ότι εάν δεν έχουμε Γαλάζια Σημαία, βέβαια, δεν είναι καλές οι παραλίες μας, αλλά είναι ένα ενισχυτικό στοιχείο, γιατι ο ξένος δεν ξέρει τις παραλίες, αλλά βλέποντας Γαλάζια Σημαία φέρνει στο μυαλό του ότι αυτή η παραλία πρέπει να πληροί τις προϋποθέσεις».
Απαντώντας, σύμφωνα με το 'Θάρρος', ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, επεσήμανε ότι: «Η περσινή χρονιά ήταν μάρτυρας της μεγαλύτερης αλήθειας. Πέρυσι ο Άι-Λαγούδης πάτωσε από κόσμο και δεν είχε Μπλε Σημαία. Που σημαίνει ότι κάποια πράγματα που υπάρχουν βοηθάνε πολύ περισσότερο ως προς την αξία της παραλίας. Η ακτή της Βοϊδοκοιλιάς έχει γίνει η πρώτη παγκόσμια παραλία χωρίς να έχει Μπλε Σημαία, ούτε κόκκινη, ούτε πορτοκαλί. Όμως, η αξία της παραλίας και η επισκεψιμότητα είναι αυτή που αναδεικνύει την περιοχή. Και θέλετε να σας πω κάτι; Τα νέα παιδιά που βγάζουν μία φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τη δείχνουν ο ένας στον άλλον είναι ο μεγαλύτερος κράχτης. Πιστεύουμε ότι με όλες τις μεταβολές που γίνονται στην παραλία του Άι-Λαγούδη, φέτος θα είναι μια χρονιά η οποία δε θα ’χει προηγούμενο».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη