Video Of Day

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΘΕΤΙΚΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΤΕΣ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ

ΝΕΟ οργανισμό που θα λειτουργεί με καθεστώς διαφάνειας χωρίς κερδοσκοπικό χαρακτήρα με την εξυγίανση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας για 32.000 δικαιούχους που έχουν εργατικές κατοικίες σε όλη την Ελλάδα, με ενιαία τιμή παραχώρησης στα πλαίσια της ισονομίας ανήγγειλε από την Κυπαρισσία ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης. 
Στο Εργατικό κέντρο Κυπαρισσίας συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του, κ. Μάριο Μουζάλα, ειδικό σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα, και το μέλος της Επιτροπής Εργατικών Κατοικιών του Υπουργείου Εργασίας, κ. Πέτρο Αντωνάκο, μίλησε σε μια γεμάτη αίθουσα ο Γ.Γ. του υπουργείου πλαισιωμένος από τον πρώην υπουργό Εργασίας και νυν αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο και την  βουλευτής Μεσσηνίας Γιώτα Κοζομπόλη.
Ο κ. Νεφελούδης σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ξεκαθάρισε μεταξύ άλλων ότι «έχουμε αναλάβει μια μεγάλη πρωτοβουλία, από την εποχή που ο κ. Κατρούγκαλος ήταν Υπουργός Εργασίας, για τη ρύθμιση των οφειλών των οικιστών των εργατικών κατοικιών σε ολόκληρη την Ελλάδα αφού υπήρχε ένα καθεστώς έντονης πολιτικής ομηρίας όλα αυτά τα χρόνια καθώς δεν είχαν καθοριστεί οι τελικές τιμές ενώ αυτές που είχαν οριστεί ήταν πάρα πολύ ψηλές, παραπάνω και από τις τιμές της αγοράς!  Εδώ και 20 χρόνια αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν πάρει ακόμα τα οριστικά παραχωρητήρια και σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και οικιστές της Κυπαρισσίας».Νωρίτερα σε επίσκεψη που έκανε ο κ. Νεφελούδης στις εργατικές κατοικίες στο Ροντάκι είδε από κοντά τις κακοτεχνίες, την εγκατάλειψη των καταστημάτων που έμειναν χωρίς αξιοποίηση ακούγοντας τα παράπονα των δικαιούχων.
ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΩΣ 360 ΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΝΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΟΙΚΙΣΤΩΝ
 Με τις νέες ρυθμίσεις οι οικιστές θα πληρώνουν μόνο 304,41€ το τ.μ. ενώ γενναίες εκπτώσεις θα υπάρχουν για πολύτεκνους, άνεργους, άτομα με ειδικές ανάγκες καθώς σε ένα μήνα θα σταλεί επιστολή στους ιδιοκτήτες για τις νέες ρυθμίσεις σε συνδυασμό με ηλεκτρονική πλατφόρμα καταβολής οφειλών, με περίοδο αποπληρωμής ως 360 δόσεις. Οι τιμές πάντως για την κατοχή κατοικιών στη Κυπαρισσία είχαν εκτοξευθεί στα 446 ευρώ ανά τ.μ. 
Εκπρόσωπος των οικιστών υπέβαλλε σειρά ερωτημάτων στον Γ.Γ. με τις ελλείψεις που παρουσιάστηκαν στη περιοχή, ενώ οικιστές υπέβαλλαν ερωτήσεις για τις ρυθμίσεις, το καθεστώς παραχωρητηριών αλλά και διαδικαστικά θέματα κληρονομιάς κι άλλα, ενώ στο τέλος 
ο γραμματέας του υπουργείου κατέληξε λέγοντας ότι οι παρανομίες του παρελθόντος θα σταλούν στον εισαγγελέα. Στην αίθουσα του εργατικού κέντρου τους ομιλητές καλωσόρισε η εκπρόσωπος του ΡΑ.Κ.Ι. Κυπαρισσίας κ. Ιωάννα Μαραβελή, ενώ το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο σύμβουλος της περιφέρειας Πελοποννήσου Γιώργος Μπακούρος ο οποίος μέσω της περιφέρειες προωθεί το έργο φωτισμού της περιοχής αλλά και των προσβάσεων, ενώ παρών ήταν ο Πρόεδρος της ομοσπονδίας Τριφυλιακών συλλόγων, πρόεδροι συλλόγων, αλλά και πλήθος κόσμου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια