ΤΟΠΙΚΌ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΛΑΓΟΚΕΦΑΛΟΣ ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

kyparissiotis | Σάββατο, Μαΐου 13, 2017 | 0 σχόλια

Ενας ακόμη λαγοκέφαλος ψαρεύτηκε στην περιοχή της Κυπαρισσίας και μάλιστα αυτή τη φορά από ερασιτέχνη ψαρά με πετονιά από την ακτή. Το επικίνδυνο ψάρι πιάστηκε από το γυμναστή Τάκη Χήναρη το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης στο λιμάνι της Κυπαρισσίας. Το μήκος του ψαριού φτάνει τα 70 εκατοστά και το βάρος του 3 κιλά. Είναι ίδιο με αυτόν που είχε αλιευθεί πριν λίγες ημέρες στον Κυπαρισσιακό κόλπο. Η συχνή παρουσία του τοξικού ψαριού στα νερά της περιοχής προκαλεί προβληματισμό. 
Το συγκεκριμένο είδος λαγοκέφαλου (lagocephalus sceleratus) προκαλεί μεγάλο προβληματισμό στην επιστημονική κοινότητα από το 2003 που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στα νερά της Ανατολικής Μεσογείου. Ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος για τους ερασιτέχνες ψαράδες, αφού πολλοί δεν υποψιάζονται το παραμικρό ή ακόμα κι αν έχουν ακούσει για τον λαγοκέφαλο, δεν μπορούν να τον ξεχωρίσουν. Ωστόσο χρειάζεται μεγάλη προσοχή καθώς η τετροδοτοξίνη προκαλεί μυϊκή παράλυση, μπλοκάρει το νευρικό σύστημα και μπορεί να επιφέρει τον θάνατο. Φωτό από gargalianoilnline

Category: , , , ,

About GalleryBloggerTemplates.com:
GalleryBloggerTemplates.com is Free Blogger Templates Gallery. We provide Blogger templates for free. You can find about tutorials, blogger hacks, SEO optimization, tips and tricks here!

0 σχόλια