google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Παίξε ποδόσφαιρο… Μη γίνεσαι οπαδός ομάδων !!!

Παίξε ποδόσφαιρο… Μη γίνεσαι οπαδός ομάδων !!!

Το ποδόσφαιρο , -ο 'βασιληάς των σπόρ'-, δεν είναι αγγλική εφεύρεση, αλλά είναι  αρχαίο  παιχνίδι (ελληνικό και παγκόσμιο) . Όλα τα μικρά παιδιά έχουν στο ένστικτό τους να κλωτσούν μια πέτρα, ένα πορτοκάλι, ένα κουβάρι. Τα παλαιότερα χρόνια στα χωριά έπαιζαν με μια αυτοσχέδια μπάλλα  από κουρέλια.
Δυστυχώς το σημερινό επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι ένα πολύ 'τετράγωνο', μονότονο, και συντηρητικό άθλημα. Έχει πολλές βίαιες σκηνές, μοιάζει με ρωμαϊκές αρένες.  Δεν έχει  φίλαθλους' , αλλά   ψυχασθενείς    οπαδούς ομάδων..

Ας ψυχαναλύσουμε τι σκέφτονται κατά βάθος οι άντρες ποδοσφαιρόφιλοι:
---δεν μπορώ να παίξω μπάλα, μεγάλωσα, είμαι χοντρός και καπνιστής, αλλά βλέπω άλλους να παίζουν, σαν να παίζω εγώ. (σύμπλεγμα κατωτερότητας)
---ο τάδε ποδοσφαιριστής είναι το πρότυπό μου, ο 'ήρωάς' μου.  (έχω  ανωριμότητα, έχω μείνει στην παιδική-εφηβική ηλικία)
---είμαι μόνος, αλλά θα ενωθώ μαζί με άλλους που υποστηρίζουμε την ίδια ομάδα, εναντίον των 'αντιπάλων' που υποστηρίζουν την άλλη ομάδα. (μοναξιά, ανικανότητα να βρω φίλους).
---εμείς είμαστε οι καλοί, οι αδικημένοι, οι 'άγιοι' (που θα πάμε στον παράδεισο), και οι άλλοι είναι οι κακοί, οι 'διάβολοι', που θα τιμωρηθούν αιώνια, ή τουλάχιστον πρέπει να χάσουν αυτό το μάτς.  (σύνδρομο καταδιώξεως και μεγαλομανίας)
---δεν έχω γυναίκα, δεν γαμώ, αλλά θα βάλω τη μπάλα στα δίχτυα, (θα την βάλει ο παίχτης), σαν να βάζω τον φαλλό στο σώμα της γυναίκας.(ερωτική στέρηση- ζήλεια)
---δεν ξέρω από πολιτική, με μπερδεύουν τα κόμματα και οι ιδεολογίες, και γι αυτό συζητώ για το ποδόσφαιρο σαν να μιλώ για τα κόμματα (σύνδρομο γενίκευσης, και  προβατοποίηση)

                     μεταρρυθμίσεις   στο  ποδόσφαιρο !!!
Με τις επόμενες καινοτομίες το ποδόσφαιρο θα λάβει τη θέση που του αξίζει, και οι άρρωστοι οπαδοί θα γίνουν θεατές ενός καλλιτεχνικού αθλήματος!!!

Ν έ ο     γ ή π ε δ ο    π ο δ ο σ φ α ί ρ ο υ !!
■ γήπεδο παραλληλο-οβάλ, δηλαδή περιμετρικώς όχι  ευθείες γραμμές αλλά ελαφρώς καμπυλωτές. (σαν το αρχαίο στάδιο της Ολυμπίας).
Και στρογγυλοποιήσεις εκεί που είναι τώρα οι  4  γωνίες.
Ημικυκλική μικρή και μεγάλη περιοχή, με κέντρο τη μέση του τέρματος. (όπως είναι το τρίποντο στο μπάσκετ)  Το πέναλτι θα χτυπιέται από την γραμμή της  μικρής κυκλικής περιοχής. Το φάουλ θα εκτελείται από τη μεγάλη περιοχή, και οι αμυντικοί θα κάθονται τείχος πάνω στην μικρή περιοχή !
■ Τέρμα ξύλινο, με στρογγυλά δοκάρια, για λόγους ασφαλείας. (πολλοί παίκτες έχουν χτυπήσει άσχημα στις σιδερένιες κολώνες)
Το σχήμα του τέρματος να μην είναι με ευθείες γραμμές και  γωνίες 'γάμμα' , αλλά επίσης ελαφρώς οβάλ, όσο να μπορεί να πεταχτεί προς τα πάνω ή προς τις 2 άκρες  ο  τερματοφύλακας από τη μέση του τέρματος. Να μην είναι εντελώς κάθετο, αλλά να γέρνει ελαφρώς (10-15 cm) προς το γήπεδο.
■ Να είναι συνολικά 20-30% μεγαλύτερο εμβαδού από το σημερινό, για να μπαίνουν περισσότερα γκόλ.  Ενώ σήμερα μπαίνουν κατά μέσο όρο  περίπου 2 γκόλ ανά αγώνα, με το μεγαλύτερο τέρμα -και με τους νέους κανονισμούς- θα μπαίνουν 5-6-7 γκόλ σε κάθε αγώνα, κάθε τέταρτο θα μπαίνει γκόλ!!!.

Ν έ ο ι      κ α ν ο ν ι σ μ ο ί   ! ! !
■ --Κατάργηση του offside. Το άθλημα θα γίνει πιό ελεύθερο, πιό αιφνιδιαστικό.  Δεν θα μαζεύονται οι παίκτες στο μισό γήπεδο όπως σήμερα, ούτε θα κάνουν το καραγκιοζιλίκι που λέγεται: τεχνητό offside.
■ --Θα καταργηθουν οι επόπτες γραμμών , και θα βρίσκονται μέσα στο γήπεδο, σαν βοηθοί του διαιτητή. Αν διαφωνούν και οι δύο με το σφύριγμά του, τότε θα συζητούν οι 3 επί τόπου για να βγάλουν απόφαση. Αν διαφωνεί μόνο ο ένας, υπερισχύει ο διαιτητής.
■ --Σε σημαντικούς αγώνες, οι εκτός γηπέδου παρατηρητές, με την βοήθεια οθόνης  ακυρώνουν επί τόπου μιά τυχόν λάθος απόφαση του διαιτητή.
■ --Κίτρινη, πράσινη και κόκκινη κάρτα. Ο διαιτητής να δείχνει πολλές κίτρινες κάρτες, όταν δεν παίζει καλά ένας παίκτης, χωρίς να σταματά το παιχνίδι! Τέλος τα 'τάκλιν', το τράβηγμα μπλούζας, το σπρώξιμο, κλπ. Να δίνει κίτρινη κάρτα και στους δύο παίκτες, αν παίζουν άγρια. Στις 3  κίτρινες κάρτες  αποβάλλεται ο παίκτης ,και μπαίνει άλλος.
 Η πράσινη κάρτα είναι προειδοποίηση για αποβολή. Ο διαιτητής σφυρίζει, σταματά το παιχνίδι, και αν δοθεί δεύτερη πράσινη, τότε αποβάλλεται.(χωρίς να μπεί άλλος στη θέση του) Με όλα αυτά, σπάνια θα δίνεται κόκκινη κάρτα...
■ --Πολλές αλλαγές παικτών, όπως έχει και το μπάσκετ. Κάθε τέταρτο να γίνεται ένα μικρό δίλεπτο διάλειμμα για αλλαγές παικτών, να πιούν νερό, κλπ.
■ --12 παίκτες συνολικά (1 τερματοφύλακας + 11 παίκτες) 3 επιθετικοί, 3 μεσαίοι, 3 αμυντικοί, και 2 ελεύθεροι (ο ένας στην επίθεση, ο άλλος στην άμυνα). Αυτό θα είναι το βασικό 'σύστημα' των προπονητών.
■  --Οι γραμμές να είναι πιό παχιές, και να μην είναι αυστηρός ο διαιτητής, να μην διακόπτει για λίγους πόντους.
■ --Σε περίπτωση ισοπαλίας στον κανονικό αγώνα, να γίνεται παράταση κατά ένα τέταρτο ώστε να βγεί κάποιος νικητής,κλπ.  (όπως γίνεται στο μπάσκετ.)

---Με όλα αυτά, θα πάψει να είναι βίαιο το παιχνίδι, δεν θα σταματά κάθε τόσο, και θα γίνει πολύ πιό θεαματικό.

άλλες  προτάσεις
--Η μπάλα να μην είναι γυαλιστερή, αλλά ελαφρώς γκριθωτή, αληθινή δερμάτινη, ώστε να παίρνει πιο εύκολα τα φάλτσα, και να μην γλυστράει.
--Να μπορούν να παίζουν και ξυπόλυτοι.
--Κίτρινη κάρτα ακόμα και για το πολύ δυνατό χτύπημα της μπάλας ,όταν χτυπά τον αντίπαλο από κοντά. Είναι επικίνδυνη αν τον βρεί στο πρόσωποή στα αχαμνά.
--Να απαγορευτούν οι διαφημίσεις εντός γηπέδου ή στις οθόνες τηλεόρασης.
                                            antoniosantonopouloskyparissia.blogspot.gr
υστερόγραφο:
1. --Το ότι το ποδόσφαιρο έχει εκφυλιστεί σε ένα πολεμικό 'ρωμαϊκό' παιχνίδι, φαίνεται και από τη φράση: ο τάδε παίρνει τη μπάλα, περνάει έναν, δύο, σουτ , και γκολ εις την εστία τη αντίπαλης ομάδας. Η Εστία είναι η θεά της πατρίδας και της οικογένειας (υπέρ βωμών και εστιών) . Η Θεά Εστία παριστάνεται ως νοικοκυρά, μαγείρισσα, ανέραστη, που δίνει τα πάντα για το σπίτι και τα παιδιά της.
2.--Οι περισσότερες μεταρρυθμίσεις που προτείνουμε, μπορούν να  εφαρμοστούν αναλογικώς και στο ποδόσφαιρο 5x5, με μεγάλη επιτυχία. Όποιος πρωτοπόρος φτιάξει ένα τέτοιο γήπεδο θα κερδίσει πολλά χρήματα.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη