google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ε. Αλειφέρη: Στον… αέρα η δακοκτονία επειδή

Ε. Αλειφέρη: Στον… αέρα η δακοκτονία επειδή

Έντονος παραμένει ο προβληματισμός παραγωγών και φορέων για το πρόγραμμα δακοκτονίας, το οποίο εξακολουθεί να βρίσκεται στον… αέρα, λόγω της αλλαγής δεδομένων. Όπως ανέδειξε η «ΦΩΝΗ» το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αναθέτει στο… και πέντε, το πρόγραμμα στο υπουργείο Εσωτερικών, τη στιγμή που ακόμη δεν έχουν πιστωθεί τα χρήματα στις Περιφέρειας για την εκπόνηση του απαραίτητου διαγωνισμού, που στην περίπτωση της Μεσσηνίας τουλάχιστον, είναι διεθνής!
Η καθυστέρηση είναι ήδη μεγάλη, κάτι που πιστοποίησε και η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη η οποία εξέφρασε τον προβληματισμό της. «Είναι ένα σοβαρό θέμα για το οποίο είχαμε εκφράσει τις ανησυχίες μας πολύ έγκαιρα. Γνωρίζετε ότι την προηγούμενη χρονιά, παρά τις προσπάθειες που έγιναν και την εγρήγορση των υπηρεσιών για την εφαρμογή του προγράμματος, από άλλους παράγοντες επηρεάστηκε ιδιαίτερα η παραγωγή, γι’ αυτό και πρέπει τώρα, που έχουμε αυτήν την κακή εμπειρία, όλα να ξεκινήσουν νωρίτερα», δήλωσε η Ελένη Αλειφέρη, η οποία ζητά να έρθουν άμεσα οι χρηματοδοτήσεις, ώστε να καλυφθούν οι ψεκασμοί που απαιτούνται επιστημονικά για την αντιμετώπιση του προβλήματος και να μη διαταραχθεί η διαδικασία εκτέλεσης της δακοκτονίας.
«Οι διαδικασίες για την προμήθεια του φαρμάκου και του διαγωνισμού για την εκτέλεση της δακοκτονίας, είναι τόσο πολύπλοκες και διέπονται από νόμους. Προφανώς δεν μπορεί να παρέλθουν οι προθεσμίες που προβλέπονται, καθώς έτσι δεν θα αντιμετωπιστεί σωστά το θέμα», επεσήμανε η κα Αλειφέρη, η οποία ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους πως τουλάχιστον τα δεδομένα που αφορούν στην προμήθεια του φαρμάκου, δεν πρέπει να αλλάξει, ενώ αναφέρθηκε και στις πιθανές αιτίες αλλαγής όλων αυτών των δεδομενων. «Όπως δείχνουν τα πράγματα, προφανώς, το υπουργείο θέλει να αποποιηθεί την ευθύνη για τη φετινή πολύ άσχημη χρονιά και να πει πως κάποιοι άλλοι φταίνε! Έτσι όμως, δε λύνουμε τα προβλήματα! Η μετατόπιση των ευθυνών δε λύνει ποτέ κανένα το πρόβλημα», τόνισε η κα Αλειφέρη, η οποία χαρακτήρισε επιτακτική την ανάγκη να ληφθούν όλες οι παράμετροι υπόψη, ώστε να μη δημιουργηθούν σοβαρότερα προβλήματα στους παραγωγούς. «Πρώτα έπρεπε να μελετηθούν οι αιτίες, όπως η μη επαρκής χρηματοδότηση και η πολυπλοκότητα στη διαδικασία, μαζί με τις καιρικές συνθήκες και ύστερα να γίνει το οτιδήποτε! Δυστυχώς, το πρόβλημα μετατοπίζεται στους παραγωγούς, στον πολίτη καθώς το πρόγραμμα, είναι στον… αέρα! Όποια παράμετρος και αν αστοχήσει, οι συνέπειες για την αντιμετώπιση θα είναι εκτός των ορίων», επεσήμανε καταληκτικά η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας. Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη